Door Thimo Bergenhenegouwen op 11 februari 2019

Vrijdag was Young Advisory Group te gast op het kantoor van McKinsey & Company in hartje Amsterdam. Uitkijkend over de Amstel ontvingen de consultants een training in storytelling: de kunst van het overtuigend en gestructureerd overbrengen van je onderzoeksresultaten.

De middag begon met een goed verzorgde lunch, waar menig YAG’er meer dan één broodje pakte. Veel tijd om uit te buiken was er niet, YAG mocht meteen aan de slag.

Case

Door middel van issue trees moesten YAG’ers structuur aanbrengen in een lastig, maar toepasselijk vraagstuk: ‘Hoe kan de gemeente Amsterdam de drukte in de binnenstad verminderen?’ Vooral de Amsterdamse YAG’ers leken erg gebrand om hier een goede oplossing voor te vinden! Eén van de groepjes was na de oefening uitverkoren om hun verrassende resultaten te presenteren.

Het groepje moest enkele kritische vragen van McKinsey consultants verduren, maar wist hun structuur aardig te onderbouwen. Het tweede gedeelte van de case ging hier wat dieper op in: YAG’ers gingen oefenen hoe je de oplossing van een case overtuigend aan de man kan brengen. Met soms een duwtje in de goede richting van de McKinsey consultants lukte het de YAG’ers om een duidelijk verhaal te bouwen om hun oplossing.

De middag werd afgesloten met een borrel waar ruim gelegenheid was om (wat minder serieuze) te vragen te stellen aan McKinsey. Er werden door YAG-alumni, nu werkzaam bij McKinsey, nog wat YAG-verhalen van vroeger verteld, waar de huidige YAG alleen maar vol bewondering naar kon luisteren.

Young Advisory Group kijkt terug op een succesvolle training, en wil McKinsey hartelijk danken voor de leerzame middag!

Thimo Bergenhenegouwen
Door Thimo Bergenhenegouwen op 11 februari 2019

Met zijn motto ‘stilstaan is achteruitgaan’ heeft ontwikkeling een centrale rol in het leven van Thimo. Met zijn kritische blik, nieuwsgierigheid en nuchtere kijk weet hij dan ook de kritieke punten bloot te leggen en helpt hij zowel het bedrijf als het team vooruit. Met een bachelor in Luchtvaart, Operatie & Logistiek en zijn stages gefocust op proces verbetering heeft hij al vaak verbetertrajecten mogen meemaken. Met zijn dubbele master in Supply Chain Management en Technology & Operations Management krijgt hij de hulpmiddelen aangereikt om dit in de toekomst nog professioneler aan te pakken. Hiernaast is Thimo actief als speler, bondsscheidsrechter en bestuurslid van de studenten basketbal vereniging waar hij vaak te vinden is.