TRAINING BAIN & COMPANY

Voordat de resultaten van een advies zichtbaar worden, moeten ook de eerste stappen van de implementatie plaatsvinden. Young Advisory Group was 16 april te gast bij Bain & Company voor een training over Bain’s results-oriented approach! 

De training vond plaats op het kantoor van Bain & Company in de Rembrandtoren, met een indrukwekkend uitzicht over Amsterdam! De training begon met een kennismaking met Bain in de vorm van een Q&A. Daarna werd de results-oriented approach van Bain in een notendop uitgelegd. Hoe zorg je er voor dat advies ook daadwerkelijk geïmplementeerd en breed gedragen wordt in een organisatie? Slechts een klein gedeelte van de organisaties lukt het namelijk om veranderingen door te voeren en succesvol te worden. Het is daarnaast belangrijk om tijdens het adviesproces al rekening te houden met eventuele obstakels in de uitvoering. 

Vervolgens splitste YAG zich op in groepen per vestiging. YAG-projecten werden onder de loep genomen. Er werd gekeken hoe deze projecten nog meer results-oriented kunnen worden en hoe de eerste implementatiestappen gezet konden worden. Hoe krijg ik alle medewerkers mee? Wat wilt bedrijf X nu precies bereiken? Welke risico’s zijn er? Aan welke randvoorwaarden dient te worden voldaan? Onder begeleiding van consultants van Bain & Company ontwikkelden YAG’ers frameworks om een advies nog succesvoller te laten zijn.

Het meest opmerkelijke van de training was misschien wel de vraag: “What is your beach?” Als mensen op vakantie gaan denken ze aan het strand en niet aan planning en logistieke details. Als consultant is het belangrijk om je niet te verliezen in de planning, maar altijd de visie, the beach,vooraan te laten staan. Een visie kan een organisatie namelijk inspireren terwijl planning en technische details dat niet doen. 

De middag werd afgesloten met een gezellige borrel in café de Blooker naast de rembrandtoren. YAG’ers konden hier nog individueel en informeel kennis konden maken met de consultants van Bain & Company. Menig YAG’er vroeg de consultants van Bain & Company het hemd van het lijf over het consultantsvak. 

Young Advisory Group kijkt terug op een succesvolle training en wil Bain & Company hartelijk bedanken voor de interessante en leerzame middag!