De YAG en SPARK slaan de handen ineen voor het goede doel

Ook dit jaar wil de YAG iets betekenen voor het goede doel. YAG’ers doen tijdens hun YAG-tijd ervaring op met consultancy projecten, het draaiende houden van de YAG en ondernemerschap. Door onze platte structuur is er ruimte voor ieders idee. Omdat wij ook anderen de geweldige YAG-ervaring gunnen, gaat de YAG de samenwerking aan met SPARK, een stichting die ondernemerschap en onderwijs steunt in zo genaamde fragile states om zo deze landen van binnenuit op te bouwen. Een ideale match dus!

Wat organiseert SPARK?

Elk jaar organiseert SPARK het event Ignite, een congres van SPARK dat voor de vijfde keer plaatsvindt. Het congres brengt de publieke en private sector samen om via ondernemerschap problemen in conflictgebieden op te lossen. Dit lustrumjaar is het thema dan ook “Rebuilding Fragile Sates”, en vindt het congres plaats op 7 december in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Er zullen meerdere sprekers zijn die vertellen over de problematiek en er worden verschillende workshops gegeven. Ondernemers uit fragile states zijn aanwezig, YAG’ers zullen workshops geven en discussies leiden. Daarnaast zijn er bijzondere sprekers en zal de dialoog tussen de verschillende partijen plaatsvinden. Dit lustrumjaar belooft het congres extra speciaal te worden!

Wat organiseert de YAG?

De YAG draagt niet alleen bij door steun te bieden tijdens Ignite, maar ook door het binnenhalen van sponsorgelden. Door het geven en krijgen van trainingen en met het doen van projecten wordt een totaalbedrag van 10.000 euro opgehaald voor start-ups uit fragile states. Deze start-ups kunnen zich inschrijven voor de start-up competitie. De drie beste start-ups worden uitgenodigd voor Ignite. Tijdens het Ignite zullen deze ondernemers meer vertellen over hun idee en ervaringen, en zal de jury beslissen over de beste allocatie van het geld. Deze manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen is ideaal om als bedrijf een steentje bij te dragen!

Hoe kunt u meedoen?

Is uw bedrijf bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Of wil uw bedrijf een steentje bijdragen aan het huidige ondernemerschap in fragile states? En zou u het leuk vinden om in contact te komen met 40 YAG’ers uit heel Nederland? Neem dan contact op met een van de YAG-consultants of mail naar Ignite@youngadvisorygroup.nl.