Sluit je aan bij YAG!

Daag jezelf uit met strategische vraagstukken en als ondernemer van je eigen bedrijf!

ONDERNEMEN

Naast het leveren van strategisch advies aan bedrijven is het minstens even uitdagend en leerzaam om een eigen bedrijf draaiende te houden. Elke YAG-er is tevens mede-eigenaar en denkt even veel mee aan de strategie voor de komende jaren. Zo werken we continu aan onze kwaliteit, groei en optimalisatie van processen. 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in de tijd bij YAG. Niet alleen op het adviesvlak is er een steile groeicurve, maar door het persoonlijke ontwikkelingsplan bij YAG zorgen we dat YAG-ers het maximale halen uit hun omgeving, uit zichzelf en uit de middelen die YAG biedt. 

TRAININGEN GEVEN

Wie een ander helpt, helpt daarmee ook zichzelf. Wij geven graag onze kennis, ervaringen en opgedane inzichten door aan anderen door middel van op maat gemaakte trainingen, workshops en masterclasses. Zo helpen wij anderen om beter te worden in wat ze doen, terwijl ze kennis maken met wat YAG te bieden heeft voor hen.

Werken bij YAG

ONDERNEMEN

De negen verschillende functies binnen YAG vormen de basis van de onderneming. Elk half jaar kiezen YAG-ers een nieuwe functie waarin ze het meest uitgedaagd worden en het meest leren. Binnen de functie en YAG ben je zelf de baas en kan je het invullen zoals jij wilt. Zo beweegt onze organisatie snel en krijgen YAG-ers een breed palet aan ervaringen mee.

ADVIESWERK

Advieswerk is de hoofdwerkzaamheid van YAG. Projecten worden gedaan in alle denkbare sectoren voor verscheidene opdrachtgevers, van startups tot multinationals. De teams worden samengesteld met het doel zoveel mogelijk kennis achtergronden te combineren om zo de complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Met hulp van onze partners en een brede groep van alumni voegen we op deze manier de maximale waarde toe voor de klant. Na een eerste project gedaan te hebben kan een YAG-er er voor kiezen zijn eigen project te leiden.

FUNCTIES

Academy
Acquisitie
Finance
Human Resource – Extern
Human Resource – Intern
Marketing
Operations
Teamcaptain
YAGNL

HARD WERKEN WORDT BELOOND

Waar hard wordt gewerkt is een beloning op zijn plaats. Na elk succesvol afgeleverd advies komt het team nogmaals bij elkaar om een leuke activiteit te doen, de zogenaamde 4%-uitjes. Zo zijn teams onder andere naar Lapland gereisd om het noorderlicht te zien, uit een vliegtuig gebase-jumped, en heerlijk uit eten gegaan. Verder gaan vestigingen elk half jaar een weekendje weg en zijn er meerdere landelijke en vestigings activiteiten.

Wil jij deel uitmaken van de young advisory group? Solliciteer nu!

QUESTIONS:

Wat voor soort projecten neemt YAG aan?

Dit kan van alles zijn, mits er een strategische component in zit. Voorbeelden kunnen zijn een marktonderzoek, procesoptimalisatie, duurzaamheidsstrategie of een investeringsvraagstuk.

Wat is de werkwijze op projecten?

Dit verschilt heel erg per project. Het begint vrijwel altijd met een proposal, waarin de vraag van de klant duidelijk weergegeven wordt en de aanpak die wij voor ogen hebben toegelicht wordt. Daarna ga je aan de slag met een kick-off intern met de projectgroep en een kick-off met de klant. De werkwijze is heel erg afhankelijk van het type project en wat de vraag is. Verschillende methodieken kunnen gebruikt worden, veel hiervan hebben de consultants geleerd in de trainingsweek die ze bij het instromen gehad hebben. Projecten worden meestal afgesloten met een presentatie bij de klant.

Hoe is de cultuur binnen YAG en in hoeverre verschilt dit met andere studenten consultancybedrijven?

Bij YAG ben je je eigen baas. Je runt je eigen organisatie, haalt je eigen projecten binnen en doet je eigen ondernemerswerk. Verder zijn we volledig plat; iedereen denkt mee en wilt YAG verder helpen. Ook is YAG ten opzichte van veel studentenconsultancies commerciëler. Doordat we geld verdienen als bedrijf, kunnen we een heleboel dingen doen die bij andere organisaties niet kunnen.

Wat zijn Taskforces?

Projecten die opkomen binnen YAG die we graag willen aanpakken, maar die niet per se bij een bepaalde functie horen of te groot zijn voor één functie, organiseren wij in taskforces. Zo hebben we een taskforce “wereldverbeteren”, die zorgt dat YAG wat terugdoet voor de maatschappij door bijvoorbeeld sollicitatietrainingen te organiseren voor vluchtelingen. Ook zijn er taskforces geweest die bijvoorbeeld de website hebben omgebouwd, een landelijk YAG-weekend hebben georganiseerd of een promofilmpje hebben gemaakt voor YAG landelijk.

Meer weten?

8 + 13 =

Academy

De functie Academy is verantwoordelijk voor alle kennisoverdracht binnen YAG. Dit houdt in de trainingen die wij maandelijks van trainingspartners krijgen, trainingen die wij aanbieden, maar ook het trainen van elkaar! Ook ziet Academy toe op feedback op projecten.

M

Acquisitie

Omdat wij als YAG onze eigen projecten binnenhalen, zorgt de functie acquisitie voor het overzichtelijk verloop van het werven van projecten, de bezetting van YAGgers op projecten en het onderhouden en bouwen van netwerkrelaties.

M

Finance

De functie finance houdt zich bezig met alle financiele zaken die komen kijken bij het runnen van je eigen bedrijf. Dat betekent onder andere dat je je bezig houdt met lonen, belastingen, omzetten maken, uitgaven overzien en nog veel meer. Deze functie wordt altijd door 2 consultants samen gedaan. 

M

Human Resource-Extern

De functie HRE houdt zich bezig met het organiseren van het hele recruitment proces. Dit is een erg diverse functie; zo ben je bezig met de promotie, maak je een uitdagend sollicitatieproces en heb je veel contact met geinteresseerde studenten. 

M

Human Resource-Intern

Als HRI ben je het vertrouwenspersoon en aanspreekpunt van alle consultants in je vestiging. Je houdt je bezig met de persoonlijke ontwikkeling van alle YAG’ers, het organiseren van een trainingsweek voor de nieuwe consultants en met het organiseren van leuke activiteiten! 

M

Marketing

De functie marketing houdt zich bezig met alle promotie zowel richting studenten als bedrijven via verschillende (online & offline) kanalen.

M

Operations

Alle operationele systemen zijn de verantwoordelijkheid van de functie operations. Denk aan de mailservers, de website en alle programma’s die we gebruiken om onze projecten uit te kunnen voeren. Ook het aanmaken van nieuwe accounts voor nieuwe consultants hoort bij deze functie.

M

Teamcaptain

De TeamCaptain zorgt voor de communicatie tussen de vestigingen omtrent dagelijkse gang van zaken (extern) en dient ervan op de hoogte te zijn wat er in de vestiging speelt (intern).

M

YAGNL

YAG NL organiseert de landelijke vergaderingen, het contact met de Raad van Advies en controleert de taskforces.

M