Werken bij YAG

Werken bij YAG draait om drie aspecten: consultancy, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

CONSULTANCY 

Advies geven is de hoofdwerkzaamheid van YAG. Strategische adviesprojecten worden gedaan in alle denkbare sectoren voor verscheidene opdrachtgevers; van startups tot multinationals.

In elk projectteam worden zoveel mogelijk studie- en kennisachtergronden gecombineerd om de complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te kunnen benaderen.

Tijdens het project is er intensieve begeleiding door één van onze trainingspartners. Dankzij onze partners, het alumninetwerk en ambitieuze mede-consultants leer je de ins en outs van het consultancyvak kennen.

Nadat je je eerste project afgerond hebt kun je er als YAG-consultant voor kiezen om projectleider te worden op een project. De projectleider is eindverantwoordelijk voor het klantcontact en het geleverde werk.

ONDERNEMERSCHAP

ACADEMY
ACQUISITIE
DIGITAL & OPERATIONS
Finance
FINANCE
Human Resource Extern
HUMAN RESOURCES EXTERN
HUMAN RESOURCES INTERN
Marketing
MARKETING
Team captain
TEAM CAPTAIN
Finance
UITBREIDING
YAG NL
YAGNL

Naast het geven van strategisch advies is het minstens net zo leerzaam om een eigen bedrijf draaiende te houden. Iedere YAG-consultant is vanaf dag één mede-eigenaar en denkt mee aan de bedrijfsstrategie. Zo werken we continu aan onze kwaliteit, groei en optimalisatie van processen. 

Alle YAG’ers zijn actief betrokken bij het acquireren van nieuwe projecten en het warm houden van relaties met bestaande klanten. Op deze manier leert elke YAG’er veel bedrijven kennen en kunnen YAG’ers hun eigen droomproject binnenhalen!

De tien functies binnen YAG vormen de basis van de onderneming. Elk half jaar kiezen YAG’ers een nieuwe functie waarin zij uitgedaagd worden. Binnen die functie ben jij de baas en werk je veel samen met YAG’ers van andere vestigingen.

Vier keer per jaar vindt een landelijke vergadering plaats waar alle YAG’ers hun ideeën voor de onderneming kunnen pitchen. Zo is YAG verzekert van een continue en dynamische start-upcultuur waarin YAG’ers een breed palet aan ervaringen meekrijgen!

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Persoonlijke ontwikkeling staat bij YAG hoog in het vaandel. De leercurve bij YAG is dan ook breder dan consultancy en ondernemerschap. Iedere YAG’er stelt een persoonlijk ontwikkelingsplan op met daarin halfjaardoelen om aan te werken. Daarbij wordt je gekoppeld aan een buddy binnen YAG.

Iedere maand kunnen YAG’ers meedoen aan trainingen van partners. De onderwerpen van deze trainingen lopen ver uiteen: van hard skills tot soft skills! In het verleden zijn er bijvoorbeeld trainingen geweest over Excel, webscraping, feedback geven en slides ontwerpen.

Wie een ander helpt, helpt daarmee ook zichzelf! YAG’ers geven graag hun kennis, ervaring en inzichten door aan andere studenten door middel van op maat gemaakte trainingen, workshops en masterclasses. Op deze manier helpen wij ook andere (studenten)organisaties verder!

EN MEER…

Waar hard wordt gewerkt is een beloning op zijn plaats. Na afronding van ieder project komt het projectteam nogmaals bijeen voor een afsluitende activiteit: het 4%-uitje. In het verleden zijn teams naar Lapland gereisd om het noorderlicht te zien, gaan skydiven, op citytrip geweest of uiteten geweest.

Ook zijn er regelmatig sociale activiteiten op vestigingsniveau. Elke vestiging gaat ieder halfjaar een weekendje weg en tussendoor zijn er teamactiviteiten en borrels. Op landelijk niveau worden er rond de landelijke vergaderingen activiteiten gepland met heel YAG. Op die manier leer je alle mede-YAG’ers kennen!

Nadat je uitstroomt als YAG-consultant houdt het nog niet op. Alumni worden verwelkomd door het YAG-alumninetwerk, bestaande uit 300+ oud-YAG’ers. Oud-YAG’ers zien elkaar nog regelmatig bij alumni-activiteiten. Daarnaast zijn onze alumni iedere vijf jaar welkom bij lustrumactiviteiten.

ORIËNTATIE- EN SOLLICITATIETRAJECT

Enthousiast geworden over werken bij YAG? Op onderstaande pagina is meer informatie te vinden over de oriëntatie-evenementen en het sollicitatietraject.