Door Shanna de Lang op 9 mei 2019

Wie het contact heeft met de klant, is het gezicht van je organisatie. De platte structuur van Young Advisory Group maakt elke consultant het gezicht van de organisatie! Zo was YAG 15 maart weer te gast bij PA Consulting voor een training. Ditmaal over sales en klantcontact.

De middag begon met een gezellige lunch waar al even kennis kon worden gemaakt met de betrokken consultants van PA Consulting. In de daarnaast gelegen ruimte werd vervolgens de training gestart. Na een korte introductie werden de tips and tricks van het sales-vak uitgelegd.

De training bestond uit drie rondes waarin de potentiële klant moest worden overtuigd om met jouw groep in zee te gaan. Gesprekken met verschillende stakeholders en een afsluitende pitch waren de momenten om het team en de oplossing van de case te presenteren. Hierin was de zogeheten ‘egg challenge’ de rode draad van het case-vraagstuk. De potentiële klant, Great Eggspectations, was opzoek naar consultants voor een innovatieve oplossing om ongekookte eieren uit een vliegtuig te laten droppen voor vluchtelingen in onbereikbare gebieden. Verschillende materialen, waaronder papier, ballonnen en tape, lagen klaar om een eerste prototype te maken. Elke ronde werd geïntroduceerd met een korte sessie waarin de verschillende aspecten van sales werden uitgelegd. Aan de hand van de gepresenteerde methodes zoals ‘NUTCASE’ werden vervolgens gesprekken met stakeholders gevoerd en de pitch voorbereid.

Na de uitsluitende pitch werden de gebouwde prototypes natuurlijk ook daadwerkelijk getest! Zo werden deze, met ei en al, over de balustrade losgelaten om te zien of deze de val konden breken. Ondanks dat de prototypes er veelbelovend uitzakken, zijn er helaas weinig eieren heel gebleven! Bijkomend voordeel was dat de winnaar van de case zo makkelijk kon worden bepaald.

Tijdens de afsluitende borrel werd het winnende groepje bekendgemaakt. Daarna kon er nog gezellig een drankje worden gedronken en een bitterbal worden gegeten met de consultants van PA Consulting.

YAG heeft genoten van de creatieve en leerzame middag en bedankt PA Consulting dat ze ons weer wilde ontvangen voor een training!

Shanna de Lang
Door Shanna de Lang op 9 mei 2019

Als master student Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven, weet Shanna hoe belangrijk het is om door de bril van een ander te kunnen kijken. ‘Als iemand mij vraagt iets te maken wat iets van A naar B brengt, zal ik niet met het eerste het beste product komen. Het is belangrijk eerst het probleem goed in kaart te brengen: Waarom moet A naar B, of kan het ook andersom? Moet dit in de toekomst ook naar C? Als Industrial Designer ontwerp ik niet alleen producten, ik ontwerp oplossingen”. Dit hoopt Shanna ook voor haar klanten te doen als consultant bij de YAG.