Uw sector

Staat uw sector hier niet tussen? Niet getreurd!
YAG is altijd enthousiast om nieuwe sectoren te leren kennen. Neem contact met ons op via de contactpagina.

YAG heeft ervaring met verschillende soorten projecten. Hieronder staat een overzicht van deze projecttypen. YAG beperkt zich echter niet tot de onderstaande projectvormen en staat altijd klaar voor nieuwe uitdagingen. In overleg met onze klanten is bijna alles mogelijk!
Marktonderzoek
Data-analyse
Evaluatieonderzoek
MVO-strategie
Organisatieadvies
Marketingstrategie
Training, workshop en creatieve ondersteuning
Waardepropositie
Implementatieadvies
Duurzaamheidsstrategie
Trendanalyse
HR- en wervingstrategie
Benchmarking
Proces- en productoptimalisatie

Vastgoed

Woonkwartier is een woningcorporatie in West-Brabant die zich inzet voor voldoende veilige en betaalbare woningen en leefbare wijken. Woonkwartier wilde inzicht in de mate van behoefte aan specialisatie en/of differentiatie van het aanbod voor vier specifieke klantengroepen. Door middel van twee creatieve sessies zijn de wensen van deze klantengroepen in kaart gebracht. Aan de hand van een impact/haalbaarheidsanalyse heeft YAG een advies uitgebracht met een aantal actiepunten.

Zakelijke dienstverlening

Berenschot is een consultancybureau gericht op het geven van organisatorisch advies. Naast consultancy heeft Berenschot een assessmentafdeling. Via assessments beoordeelt Berenschot of de door bedrijven aangeleverde kandidaten geschikt zijn voor een bepaalde functie. Het inplannen van een assessmentonderzoek gaat momenteel via mail en telefoon, waarna een aanvraag wordt gekoppeld aan verschillende systemen.
Uit ervaring blijkt dat het handmatig verwerken van de aanvragen en het inplannen van de assessments niet optimaal werkt en dat dit proces efficiënter kan. Berenschot verwacht dit te kunnen bereiken door middel van een digitalisatie- en automatiseringstraject. Aan YAG is gevraagd om uit te zoeken hoe Berenschot digitalisatie en automatisering kan gebruiken om het planningsproces efficiënter, minder arbeidsintensief en minder foutgevoelig te maken.

Transport & Logistiek

De haven van Rotterdam is de entreepoort van Europa. Door trends zoals klimaatverandering en de energietransitie zag de Port of Rotterdam de vraag naar industrieën binnen het havengebied veranderen. YAG heeft onderzocht welke nieuwe industrieën voor het Rotterdamse havengebied interessant zijn door middel van een benchmarkonderzoek naar andere havengebieden wereldwijd. YAG heeft daarnaast geadviseerd hoe deze nieuwe industrieën het best aangetrokken kunnen worden.

Techniek

Huisman Equipment ontwerpt en vervaardigt zware bouwmachines voor ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van energie, olie en gas, civiele, maritieme en amusementsmarkten. De producten variëren van kranen, pijp legapparatuur, boorapparatuur en lieren tot scheepsontwerpen. In het project werden de mogelijkheden verkend voor Huisman om toe te treden tot de markt van het blussen van bosbranden. Hiervoor is er gekeken naar huidige technieken en markt.

Recreatie, Cultuur & Toerisme

EuroParcs is een aanbieder van luxe vakantiehuizen op A-locaties, voornamelijk in Nederland. EuroParcs verkoopt vakantiehuizen voornamelijk aan particulieren, om via hen de vakantiehuizen weer door te verhuren. EuroParcs heeft tot op heden nog een beperkt aantal locaties buiten Nederland. EuroParcs is wel in Oostenrijk en België gevestigd, maar heeft nog geringe kennis van deze landen. EuroParcs wil graag verder groeien. EuroParcs wil daarom allereerst nog verder uitbreiden naar Oostenrijk. Ook willen ze uitbreiden naar andere landen waar ze momenteel nog niet gevestigd zijn. Dit zijn Kroatië, Slovenië, België, Duitsland en Luxemburg.
EuroParcs wil uitbreiden naar verschillende landen in Europa. Aan YAG de vraag een marktonderzoek uit te voeren. In fase een worden de landen Oostenrijk en Kroatië onderzocht. In een tweede fase gaat YAG de landen België, Slovenië, Duitsland en Luxemburg onderzoeken.

Retail & E-commerce

Bol.com is marktleider in Nederland en België op het gebied van e-commerce. Bol.com wil de meer dan 30.000 partners betrekken bij de innovatie van haar platform. Om dit te centraliseren heeft Bol.com het “Innovatiecentrum” ingericht, waarin een uniforme methode voor het betrekken van partners wordt ontwikkeld. YAG heeft op basis van best practices en door het maken van KPI’s onderzocht hoe de partners van het platform beter kunnen worden betrokken bij de innovatie van het platform.

Overheid

Rotterdam groeit zowel in inwonersaantallen als bezoekersaantallen. Door de groei wordt de behoefte aan vrijetijdsvoorzieningen groter. Echter, bij de Gemeente Rotterdam was er een gebrek aan overzicht en structuur in het huidige aanbod van commerciële vrijetijdsvoorzieningen. YAG heeft voor de Gemeente Rotterdam de commerciële vrijetijdsvoorzieningen in kaart gebracht middels onderzoek naar de trends en ontwikkelingen en heeft geadviseerd hoe de gemeente met deze middelen beleid zou kunnen vormen.

Onderwijs & Wetenschap

Stichting CINOP is een adviesbureau gespecialiseerd in complexe onderwijs- en arbeidsmarktvraagstukken. CINOP Global focust zich op vraagstukken in een internationale context. CINOP Global zou graag minder afhankelijk zijn van slechts een aantal donoren en partners en zou graag diversiteit aanbrengen in hun portfolio. YAG heeft interessante donateurs en partners voor CINOP Global op een rij gezet en de voorwaarden van deze donoren of partners uitgezocht.

Media & Communicatie

Adcombi is een advertisingbedrijf, dat als techniekontwikkelaar tools levert voor digital marketing. Adcombi heeft een nieuw product ontwikkeld, AdSuite. Het nieuwe product biedt adverteerders een manier om mediabureaus te omzeilen en direct eigen marketing banners te maken en advertentiecampagnes te beheren. Om investeerders te kunnen overtuigen van dit product was er behoefte aan een uitgebreide analyse van het landschap van digital advertising. YAG heeft onderzoek gedaan naar het landschap van digital advertising in Nederland en advies gegeven over de potentie van Adcombi in deze markt.