Uw partner in strategisch advies

Een enthousiast projectteam staat klaar om uw vraagstuk op te lossen.

WAAROM YAG?

Bij YAG werkt academisch toptalent met een breed scala aan studieachtergronden. Iedere maand worden YAG-consultants getraind door trainingspartners op het gebied van diverse hard- en softskills. Ieder projectteam wordt zorgvuldig samengesteld zodat het vraagstuk vanuit verschillende studieperspectieven kan worden bekeken.

Doordat YAG een stichting is die volledig door studenten wordt gerund, kan YAG maatwerk bieden tegen een betaalbaar studententarief. De resultaatgerichte aanpak van YAG richt zich op het vervullen van de klantwens en maximale waardetoevoeging voor de klant. De project-aanpak kan in overleg met de klant flexibel worden ingestoken.

Om de kwaliteit van het advieswerk te kunnen waarborgen wordt YAG bij het projectwerk ondersteund door gevestigde partners: McKinsey & Company, Bain & Company, Boston Consulting Group (BCG), Berenschot en Roland Berger. Daarnaast wordt ieder project vóór oplevering grondig gecheckt door YAG-consultants van de vijf kantoren.

AFGERONDE PROJECTEN

%

TERUGKERENDE KLANTEN

WERKWIJZE

KENNISMAKING

Tijdens het eerste gesprek vindt de kennismaking plaats, wordt YAG geïntroduceerd en het vraagstuk besproken.

PROPOSAL

Na het gesprek stellen wij een vrijblijvend proposal op. Dit projectvoorstel bevat ons plan van aanpak, methoden en een planning- en prijsindicatie.

PROJECT KICK-OFF

Na het bereiken van een overeenkomst over het projectvoorstel start het project. Projecten duren gemiddeld 2 tot 4 maanden met een projectteam van 3-5 studentconsultants.

TIJDENS HET PROJECT

Gedurende het project houdt YAG de klant op de hoogte van ontwikkelingen tijdens de verschillende projectfases. Eventueel kunnen tussenopleveringen gepland worden.

OPLEVERING

Tijdens de eindoplevering presenteert het projectteam haar bevindingen. Het project wordt opgeleverd in een overzichtelijk eindrapport.

EVALUATIE

Na de eindoplevering vindt een korte projectevaluatie plaats met de klant.

VASTE PARTNERS

De vijf gevestigde partners van YAG staan tijdens de adviesprojecten klaar om vragen van YAG-consultants te beantwoorden. Daarnaast kunnen projectteams gedurende een project gecoached worden door een mentor vanuit één van de partners. Op deze manier leren onze consultants alles over het consultancyvak en wordt tegelijkertijd de kwaliteit van het projectwerk gewaarborgd.

Logo Roland Berger
Logo McKinsey & Company
Logo Berenschot
Logo Bain & Company

OVERIGE PARTNERS

Naast de vaste partners worden YAG-consultants maandelijks getraind door verschillende trainingspartners. Op deze manier worden de persoonlijke ontwikkeling en relevante vaardigheden van de consultants gegarandeerd.

Logo Deloitte
Logo KPMG
Logo Boer & Croon
Logo Beerschot & Simons
Logo de Baak

REFERENTIES

Bol.com heeft YAG gevraagd een best practise analyse te doen op partner gedreven innoveren. Daarnaast heeft bol.com YAG gevraagd om een onderzoek te doen naar welke mogelijkheden er zijn om partner tevredenheid te meten. We waren erg onder de indruk van de professionele manier van werken van YAG. De persoonlijke benadering in combinatie met ook humor maakte de samenwerking erg leuk en ook succesvol. De YAG consultants stellen scherpe vragen om de project opdracht strak op te stellen. De consultants verdiepen zich echt in de inhoud en daardoor werden we ook echt verrast met de gepresenteerde inzichten, waar we direct mee aan de slag konden.

Eduard de Sonnaville – Head of Partner Happiness
Het onderzoek naar de waardetoevoeging van Rotterdam Ahoy aan de stad. Rotterdam heeft een aantal waardevolle inzichten en waardepijlers opgeleverd waarop Ahoy voort kan borduren. Ook zijn er groeikansen benoemd. Op basis van de aangeleverde documenten, feiten en cijfers heeft het team van YAG een rapport opgeleverd dat indruk heeft gemaakt. De samenwerking is bijzonder prettig verlopen en er was een goede interactie tussen het team en de begeleider.
Carla van Bokhoven – Corporate Affairs Executive

CHDR wilde voor een innovatief financieringsconcept voor biotech startups helder voorlichtingsmateriaal maken. Het YAG team wist zich met hoge snelheid in te werken in deze complexe materie. Omdat ons team hiervoor in Nederland en Zwitserland zat waren er ook uitdagingen in de communicatie tussen onze teamleden. Die werden allemaal als vanzelfsprekend gemanaged door het YAG team. Het resultaat is een prachtige pitch die dit najaar gebruikt gaat worden voor het vergroten van onze deal flow.

Adam Cohen – CEO CHDR
Logo Noldus
YAG heeft voor Noldus een benchmark gemaakt. Hierin werden karakteristieken met elkaar vergeleken van een aantal landen waar we overwegen een eigen vestiging op te zetten. De gekozen benadering heeft voor ons nieuwe en nuttige inzichten opgeleverd, ook op het gebied van onderzoeksmethodiek. De samenwerking was prettig en professioneel, en heeft ons meer opgeleverd dan verwacht: het advies dat volgde uit de benchmark is absoluut bruikbaar voor ons.
Hans Theuws – Product Manager