Waardevol advies

Getraind door professionele consultants van Berenschot, McKinsey & Company en Roland Berger Strategy Consultants. Zo zijn onze klanten verzekerd van een professionele aanpak door een jong en dynamisch team met verschillende achtergronden. Meer dan 200 adviestrajecten werden reeds succesvol uitgevoerd en we zijn constant op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Stichting

Young Advisory Group wordt gerund door hoog opgeleide studenten die gemotiveerd zijn om u en uw bedrijf verder te helpen met strategische vraagstukken. Doordat wij een non-profit stichting zijn kunnen wij betaalbaar advies blijven geven.

Sociocratisch

Gefocust op de maximale ontwikkeling van onze consultants hanteren wij een sociocratische structuur. Door deze volledig platte structuur is elke consultant even verantwoordelijk voor het runnen van de stichting. Dit brengt een hoop ondernemerschap met zich mee en biedt ruimte voor nieuwe initiatieven.

De consultants

Amber van Druten Amber van Druten

Amber van Druten

Amber van Druten Amber van Druten

Amber van Druten

Resultaatgericht, enthousiast en gedreven dat is waar ze voor staat. Met een studieachtergrond in Cognitive Neuroscience en Bedrijfseconomie weet ze vraagstukken vanuit verschillende perspectieven creatief op te lossen. Niets is gek genoeg. Zo ook in haar hobby’s van roeien en hockey tot ultimate frisbee. Ze gaat iedere keer met een open mindset en vol enthousiasme haar volgende project in!

Bram van Nijen Bram van Nijen

Bram van Nijen

Bram van Nijen Bram van Nijen

Bram van Nijen

Bram is een analytische en oplossingsgerichte student die uitdagingen niet uit de weg gaat. Tijdens zijn bachelor economie heeft Bram geleerd om de sociale, maatschappelijke en financiële gevolgen mee te nemen in het maken van economische keuzes. Hij is goed in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken en het behouden van een helikoptervisie. Deze kwaliteiten komen uitmuntend van pas bij zijn werk bij de YAG. In zijn vrije tijd is Bram graag aan het sporten en geniet hij van lekker eten en drinken met vrienden.

Christopher van der Aat Christopher van der Aat

Christopher van der Aat

Christopher van der Aat Christopher van der Aat

Christopher van der Aat

Als voetballer erg emotioneel naar consultant zeer rationeel. Na een paar korte momenten als professioneel voetballer is Christopher allicht nu nog meer op zijn plek. Na een studie International Business Administration gebruikt hij zijn discipline en analytische skills nu in de consultancy. Problemen zijn er om opgelost te worden en daarvoor staat niks hem in de weg. Met goed team werk kan je alles bereiken en zo gebruikt hij zijn daadkracht bij YAG om alles uit een project te halen. Geen gedoe, gewoon gaan!

Daan Stroeken Daan Stroeken

Daan Stroeken

Daan Stroeken Daan Stroeken

Daan Stroeken

Tijdens zijn bachelor Bèta-Gamma met de major Natuurkunde leerde Daan om complexe problemen op een gestructureerde manier aan te pakken. Hij vertaalt deze rationele aanpak graag naar de consultancy, door altijd het overzicht te houden en zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Behalve in deeltjesfysica interesseert Daan zich ook graag in maatschappelijke onderwerpen. Het liefst trapt Daan echter tegen voetbal, zowel in de zaal als op het veld.

Eva van Burgsteden Eva van Burgsteden

Eva van Burgsteden

Eva van Burgsteden Eva van Burgsteden

Eva van Burgsteden

Met haar economische en financiële achtergrond weet Eva zowel het grote plaatje als de details te analyseren. Gestructureerd, nuchter en optimistisch zijn woorden die haar karakteriseren. Eva denkt graag na over efficiëntie en vind het leuk om samen met haar collega’s concrete oplossingen voor verschillende uitdagingen te vinden. Als YAG en studie het toelaat is ze graag aan het sporten, aan het koken of gezellig op een terrasje met vrienden.

Franka van Dijken Franka van Dijken

Franka van Dijken

Franka van Dijken Franka van Dijken

Franka van Dijken

Het samenspel tussen het rationele en het gevoelsmatige is iets dat Franka altijd al gefascineerd heeft. Terwijl zij van jongs af aan een persoonlijke voorkeur had voor het rationele, met een BSc Technische Wiskunde aan de TU Delft als gevolg, is zij inmiddels tot het inzicht gekomen dat het gevoelsmatige net zo belangrijk is en je die twee niet los van elkaar kan zien. Het werk bij YAG is een mooie combinatie hiervan, het gestructureerd analyseren van een probleem is immers net zo belangrijk als de bevindingen overbrengen op een klant, en past daardoor goed bij Franka. Daarnaast is ze ook graag te vinden op het hockeyveld of op een festival om niet in al haar overwegingen en hersenspinsels te blijven hangen.

Mees Veeger Mees Veeger

Mees Veeger

Mees Veeger Mees Veeger

Mees Veeger

Mees heeft tijdens zijn bachelor Rechtsgeleerdheid en Bedrijfswetenschappen geleerd om op een creatieve en analytische manier met verschillende vraagstukken om te gaan. Tijdens projecten geniet hij ervan om voorgelegde problematiek met een kritische blik te benaderen en te zoeken naar praktisch toepasbare oplossingen. Door zijn enthousiasme en zijn brede interesse is hij altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen. Mees leest bijvoorbeeld in zijn vrije tijd veel boeken over de meest uitlopende onderwerpen. Daarnaast heeft hij tijdens zijn uitwisselingsprogramma in Rome, zijn grote passie voor koken verder kunnen ontwikkelen.

Robert de Regt Robert de Regt

Robert de Regt

Robert de Regt Robert de Regt

Robert de Regt

Robert weet door zijn juridische en bedrijfskundige achtergrond zowel de details als de grote lijn uit informatie te halen. Hij houdt er van om in ingewikkelde situaties naar een praktische oplossing toe te werken. Bovendien is hij door zijn dubbele achtergrond erg veelzijdig en juist daarom spreekt consultancy hem zo aan. Naast YAG en studie is Robert vaak te vinden op de tennisbaan of in de keuken, waar hij graag taarten bakt.

Blog posts van Robert

TRAINING BAIN & COMPANY
Romy Rekers Romy Rekers

Romy Rekers

Romy Rekers Romy Rekers

Romy Rekers

Nieuwsgierigheid is iets wat Romy altijd heeft gekenmerkt. Precies willen weten hoe iets zit en benieuwd zijn naar verschillende perspectieven, al helemaal op het gebied van menselijk gedrag en duurzaamheid. Genoeg ruimte voor deze eigenschap in de consultancy, waar ze dan ook helemaal op haar plek zit. Als je Romy iets beter leert kennen zie je die nieuwsgierigheid in van alles terug. Zowel in haar keuze om na communicatiewetenschap ook psychologie te studeren, als in haar vrije tijd waarin ze energie krijgt van nieuwe dingen doen. Van ontspannen op de yoga mat tot aan een fanatieke hockeywedstrijd spelen.

Sophie Barfod Sophie Barfod

Sophie Barfod

Sophie Barfod Sophie Barfod

Sophie Barfod

Al van jongs af aan heeft Sophie een handje gehad van het analyseren van (complexe) situaties en het vinden van een creatieve oplossing hiervoor. Dit was voor haar haar manier om zichzelf structuur te geven in een hectische omgeving. Dit vertaalde zich in een honours bachelor Politics Psychology Law and Economics, met specialisatie Economics and Business, waar je problemen op een interdisciplinaire manier op leert te lossen. Als sociaal dier, met een doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt, een voorliefde voor wiskunde en het analytische “out of the box” kritische nadenken, kwam Sophie bij de Young Advisory Group terecht. De combinatie van het sociale contact met de klant en het kritische analyseren van verschillende complexe vraagstukken past goed bij haar. Daarnaast is Sophie te vinden in de sportschool, op de yogamat of bij een festival of museum, het liefst moderne, politieke kunst aan het bekijken.

Susan van Hijfte Susan van Hijfte

Susan van Hijfte

Susan van Hijfte Susan van Hijfte

Susan van Hijfte

Een aantal jaar geleden is Susan van Rotterdam naar Amsterdam verhuisd om te beginnen aan de Amsterdam University College. Hier heeft ze een kijkje kunnen nemen in veel verschillende vakgebieden en zeis uiteindelijk afgestudeerd in economie. Nu is ze bezig met haar master in Management of Innovation aan Erasmus. De kennis en de skills die ze opdoet tijdens haar studie zijn goed toe te passen in de consultancy. Naast haar studie en werk maakt ze graag tijd vrij voor haar vrienden of om even te sporten.

Timothy van Leeuwen Timothy van Leeuwen

Timothy van Leeuwen

Timothy van Leeuwen Timothy van Leeuwen

Timothy van Leeuwen

Timothy is door zijn multidisciplinaire achtergrond in staat om complexe problemen op een gestructureerde manier aan te pakken vanuit een holistisch perspectief. Door het toepassen van skills in synthese en analyse in combinatie met zijn creativiteit weet hij vraagstukken te benaderen op een onorthodoxe manier. Het liefst doet hij dit samen met zijn getalenteerde collega’s bij YAG. Timothy voelt zich als consultant bij YAG dan ook geheel op zijn plek. Verder houdt hij zich graag bezig met maatschappelijke vraagstukken en het stimuleren van duurzame ontwikkeling. Je kan hem ook altijd benaderen voor een gesprek over muziek - een van zijn andere grote passies.

Verena Schrama Verena Schrama

Verena Schrama

Verena Schrama Verena Schrama

Verena Schrama

Waar een wil is, is een weg. Als het eenmaal in haar hoofd zit laat de energieke Verena niet meer los. Dit -in combinatie met haar scherpe analytisch vermogen en oog voor detail- zorgt ervoor dat haar adviezen het verschil maken. Mede door het masterprogramma Complex System Engineering & Management van de TU Delft heeft ze de skills om ideeën om te zetten in implementeerbare systemen, die rekening houden met hun gebruikers en omgeving. Ze is specifiek geïnteresseerd in ICT-systemen waar we dag in dag uit mee te maken hebben. Verena is betrokken, hecht veel waarde aan de mensen om haar heen en kan met veel verschillende typen overweg. In haar YAG-vrije uurtjes ‘engineert’ ze graag iets culinairs in de keuken. En wees niet verbaasd als ze de volgende ochtend voor zonsopgang weer in de sportschool staat.

Wino Carter Wino Carter

Wino Carter

Wino Carter Wino Carter

Wino Carter

Betrokken, gestructureerd en creatief is Wino in het komen tot oplossingen. Hij biedt een luisterend oor, denkt graag mee en geeft uiteindelijk advies waarop gebouwd kan worden. Daarbij gaat hij geen uitdaging uit de weg. Tijdens zijn master Complex Systems Engineering aan de TU Delft leert hij als strategisch denker de vertaalslag te maken naar werkende oplossingen binnen de energie sector. Naast zijn studie schrijft Wino graag en heeft hij tevens ook een groeiende interesse in zowel film als fotografie. In de nadagen van zijn carrière hoopt hij zelf een film te regisseren, maar voor nu is de volle focus op consultancy.

Young Advisory Group Alumni

Oud-consultants blijven betrokken

Het Young Advisory Group-avontuur houdt voor consultants niet op bij het afstuderen. Als onze consultants zijn afgestudeerd, dan hebben zij de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij het Young Advisory Group Alumni netwerk. Dit netwerk bestaat uit 100+ oud-consultants die in allerlei verschillende banen en branches terecht zijn gekomen.

Van Berenschot tot Startup

Sommige oud-consultants blijven actief in de consultancy, zoals bij Berenschot, Deloitte, PwC, VODW en IG&H Consulting. Andere bedrijven waar onze oud-consultants momenteel werkzaam zijn, zijn PostNL, ING, Fokker, Shell, Adyen en ABN AMRO. Ook zijn er meerdere start-ups opgericht door onze alumni: Twenty Energy, Med-E Link, Bleeve en Finchy Media.

Inhoudelijke en sociale activiteiten

De alumni komen regelmatig samen voor een inhoudelijk en gezellig netwerkevent, en delen daarnaast hun kennis en ervaringen met de huidige consultants. Ook functioneren de alumni als coaches voor de huidige consultants.

Voor meer informatie over Young Advisory Alumni Stichting kunt u contact opnemen met Eva Bontje.

Historie

5 januari 2011

De kogel is door de kerk! Een baby werd geboren bij de KvK in Groningen. Voortvarend gingen de vestigingen in Groningen en Rotterdam tegelijkertijd van start. We werden een stichting: not-for-profit, omdat het leertraject voor de consultants bij ons centraal staat.

Maart 2011

Het concept bleek een winnende te zijn: in beide vestigingen werden al snel de eerste opdrachten binnengehengeld. De toekomst lijkt YAG toe te lachen.

Juni 2011

Consultant ben je echter niet zomaar, daarvoor moet worden getraind. Er worden partnerships gesloten met Berenschot en Roland Berger: vanaf nu wordt YAG vier keer per jaar getraind door deze ervaren rotten in het vak.