Waardevol advies

Getraind door professionele consultants van Berenschot, McKinsey & Company en Roland Berger Strategy Consultants. Zo zijn onze klanten verzekerd van een professionele aanpak door een jong en dynamisch team met verschillende achtergronden. Meer dan 200 adviestrajecten werden reeds succesvol uitgevoerd en we zijn constant op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Stichting

Young Advisory Group wordt gerund door hoog opgeleide studenten die gemotiveerd zijn om u en uw bedrijf verder te helpen met strategische vraagstukken.  Doordat wij een non-profit stichting zijn kunnen wij betaalbaar advies blijven geven.

Sociocratisch

Gefocust op de maximale ontwikkeling van onze consultants hanteren wij een sociocratische structuur. Door deze volledig platte structuur is elke consultant even verantwoordelijk voor het runnen van de stichting. Dit brengt een hoop ondernemerschap met zich mee en biedt ruimte voor nieuwe initiatieven.

De consultants

Amber van Druten Amber van Druten

Amber van Druten

Amber van Druten Amber van Druten

Amber van Druten

Resultaatgericht, enthousiast en gedreven dat is waar ze voor staat. Met een studie achtergrond in Cognitive Neuroscience en Bedrijfskunde weet ze vraagstukken vanuit verschillende perspectieven creatief op te lossen. Niets is gek genoeg. Zo ook in haar hobby’s van roeien en hockey tot ultimate frisbee. Ze gaat iedere keer met een open mindset en vol enthousiasme haar volgende project in.

Arian van Huis Arian van Huis

Arian van Huis

Arian van Huis Arian van Huis

Arian van Huis

Sociaal, geëngageerd en goed van de tongriem gesneden; Arian gaat met onverzadigbaar enthousiasme allerlei vraagstukken te lijf, al staat dat enthousiasme nooit in de weg van het eerlijke oordeel. Dankzij zijn interdisciplinaire achtergrond is hij in staat innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in alle vormen en maten. Wie problemen wilt oplossen, moet ze vooral niet uit de weg willen gaan. Daarom maakt hij zich vanuit zijn studie Future Planet Studies maar al te graag druk over duurzaamheid en klimaatverandering. Door zichzelf gitaar te leren spelen, te schrijven en in het zwembad te duiken, blijft hij er echter verrassend koel onder.

Christopher van der Aat Christopher van der Aat

Christopher van der Aat

Christopher van der Aat Christopher van der Aat

Christopher van der Aat

Als voetballer erg emotioneel naar consultant zeer rationeel. Na een paar korte momenten als professioneel voetballer is Christopher allicht nu nog meer op zijn plek. Na een studie International Business Administration gebruikt hij zijn discipline en analytische skills nu in de consultancy. Problemen zijn er om opgelost te worden en daarvoor staat niks hem in de weg. Met goed team werk kan je alles bereiken en zo gebruikt hij zijn daadkracht bij YAG om alles uit een project te halen. Geen gedoe, gewoon gaan!

Daan Stroeken Daan Stroeken

Daan Stroeken

Daan Stroeken Daan Stroeken

Daan Stroeken

Tijdens zijn bachelor Bèta-Gamma met de major Natuurkunde leerde Daan om complexe problemen op een gestructureerde manier aan te pakken. Hij vertaalt deze rationele aanpak graag naar de consultancy, door altijd het overzicht te houden en zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Behalve in deeltjesfysica interesseert Daan zich ook graag in maatschappelijke onderwerpen. Het liefst trapt Daan echter tegen voetbal, zowel in de zaal als op het veld.

Emmy Nannes Emmy Nannes

Emmy Nannes

Emmy Nannes Emmy Nannes

Emmy Nannes

Emmy is altijd opzoek naar een nieuwe uitdaging, waar ze graag stad en land voor afreist. Deze bezige bij doet de master Management, Economics and Consumer Studies aan de Wageningen Universiteit waar ze (de beïnvloeding van) het gedrag van de consument bestudeert. Ze richt zich in deze master voornamelijk op duurzaamheid, voeding en de retail sector. Ze is breed geïnteresseerd, enthousiast en denkt in innovatieve en creatieve oplossingen. Daarnaast staat gezelligheid hoog in het vaandel en trekt ze graag de wereld in om andere landen en culturen te ontdekken. In haar vrije tijd is ze te vinden in de sportschool, op het toneel, of op de dansvloer.

Eva van Burgsteden Eva van Burgsteden

Eva van Burgsteden

Eva van Burgsteden Eva van Burgsteden

Eva van Burgsteden

Met haar economische en financiële achtergrond weet Eva zowel het grote plaatje als de details te analyseren. Gestructureerd, nuchter en optimistisch zijn woorden die haar karakteriseren. Eva denkt graag na over efficiëntie en vind het leuk om samen met haar collega’s concrete oplossingen voor verschillende uitdagingen te vinden. Als YAG en studie het toelaat is ze graag aan het sporten, aan het koken of gezellig op een terrasje met vrienden.

Franka van Dijken Franka van Dijken

Franka van Dijken

Franka van Dijken Franka van Dijken

Franka van Dijken

Het samenspel tussen het rationele en het gevoelsmatige is iets dat Franka altijd al gefascineerd heeft. Terwijl zij van jongs af aan een persoonlijke voorkeur had voor het rationele, met een BSc Technische Wiskunde aan de TU Delft als gevolg, is zij inmiddels tot het inzicht gekomen dat het gevoelsmatige net zo belangrijk is en je die twee niet los van elkaar kan zien. Het werk bij YAG is een mooie combinatie hiervan, het gestructureerd analyseren van een probleem is immers net zo belangrijk als de bevindingen overbrengen op een klant, en past daardoor goed bij Franka. Daarnaast is ze ook graag te vinden op het hockeyveld of op een festival om niet in al haar overwegingen en hersenspinsels te blijven hangen.

Julia van der Veen Julia van der Veen

Julia van der Veen

Julia van der Veen Julia van der Veen

Julia van der Veen

Onder het mom van ‘winnen is belangrijker dan meedoen’ gaat Julia graag de competitie aan. Met een grote dosis gezond verstand en aanzienlijke hoeveelheid algemene kennis is zij altijd in voor een uitdaging, of het nou gaat om een project voor de YAG of om een potje 30 seconds. Door haar Bachelor Rechtsgeleerdheid weet ze als geen ander hoe het is om precies te werk te gaan en zaken tot de kern uit te zoeken. Haar stages in de advocatuur hebben haar interesse voor het bedrijfsleven gewekt en door binnen de YAG advisering te combineren met het runnen van een eigen onderneming is zij helemaal op haar plek. Haar creativiteit kan ze goed kwijt binnen de YAG, maar daarbuiten schrijft ze nog graag. Met literatuur en poëzie weet ze wel raad. Daarnaast houdt ze graag, na een jaar in Lund gestudeerd te hebben, haar kennis van de Zweedse taal bij.

Louis Leestemaker Louis Leestemaker

Louis Leestemaker

Louis Leestemaker Louis Leestemaker

Louis Leestemaker

Door zijn studie theoretische natuurkunde is Louis getraind om complexe problemen te kunnen reduceren tot een analyseerbaar model. Zijn interesse is echter zeker niet beperkt tot de natuurkunde: elke kans om zich te verdiepen in iets nieuws grijpt hij met beide handen aan. Met name duurzaamheid en economie zijn onderwerpen waar hij niet genoeg van kan krijgen. Het is dan ook zijn passie om de analytische vaardigheden niet alleen op fundamentele natuurkundige vraagstukken toe te passen, maar ook op praktische problemen met maatschappelijke relevantie. Louis voelt zich als consultant bij YAG dan ook geheel op zijn plek.

Robert de Regt Robert de Regt

Robert de Regt

Robert de Regt Robert de Regt

Robert de Regt

Robert weet door zijn juridische en bedrijfskundige achtergrond zowel de details als de grote lijn uit informatie te halen. Hij houdt er van om in ingewikkelde situaties naar een praktische oplossing toe te werken. Bovendien is hij door zijn dubbele achtergrond erg veelzijdig en juist daarom spreekt consultancy hem zo aan. Naast YAG en studie is Robert vaak te vinden op de tennisbaan of in de keuken, waar hij graag taarten bakt.

Blog posts van Robert

TRAINING BAIN & COMPANY

Young Advisory Group Alumni

Oud-consultants blijven betrokken

Het Young Advisory Group-avontuur houdt voor consultants niet op bij het afstuderen. Als onze consultants zijn afgestudeerd, dan hebben zij de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij het Young Advisory Group Alumni netwerk. Dit netwerk bestaat uit 40+ oud-consultants die in allerlei verschillende banen en branches terecht zijn gekomen.

Van Berenschot tot Startup

Sommige oud-consultants blijven actief in de consultancy, zoals bij Berenschot, Deloitte, PwC, VODW en IG&H Consulting. Andere bedrijven waar onze oud-consultants momenteel werkzaam zijn, zijn PostNL, ING, Fokker, Shell, Adyen en ABN AMRO. Ook zijn er meerdere start-ups opgericht door onze alumni: Twenty Energy, Med-E Link, Bleeve en Finchy Media.

Inhoudelijke en sociale activiteiten

De alumni komen regelmatig samen voor een inhoudelijk en gezellig netwerkevent, en delen daarnaast hun kennis en ervaringen met de huidige consultants. Ook functioneren de alumni als coaches voor de huidige consultants.

Voor meer informatie over Young Advisory Alumni Stichting kunt u contact opnemen met Eva Bontje.

Historie

5 januari 2011

De kogel is door de kerk! Een baby werd geboren bij de KvK in Groningen. Voortvarend gingen de vestigingen in Groningen en Rotterdam tegelijkertijd van start. We werden een stichting: not-for-profit, omdat het leertraject voor de consultants bij ons centraal staat.

Maart 2011

Het concept bleek een winnende te zijn: in beide vestigingen werden al snel de eerste opdrachten binnengehengeld. De toekomst lijkt YAG toe te lachen.

Juni 2011

Consultant ben je echter niet zomaar, daarvoor moet worden getraind. Er worden partnerships gesloten met Berenschot en Roland Berger: vanaf nu wordt YAG vier keer per jaar getraind door deze ervaren rotten in het vak.