Waardevol advies

Getraind door professionele consultants van Berenschot, McKinsey & Company en Roland Berger Strategy Consultants. Zo zijn onze klanten verzekerd van een professionele aanpak door een jong en dynamisch team met verschillende achtergronden. Meer dan 200 adviestrajecten werden reeds succesvol uitgevoerd en we zijn constant op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Stichting

Young Advisory Group wordt gerund door hoog opgeleide studenten die gemotiveerd zijn om u en uw bedrijf verder te helpen met strategische vraagstukken.  Doordat wij een non-profit stichting zijn kunnen wij betaalbaar advies blijven geven.

Sociocratisch

Gefocust op de maximale ontwikkeling van onze consultants hanteren wij een sociocratische structuur. Door deze volledig platte structuur is elke consultant even verantwoordelijk voor het runnen van de stichting. Dit brengt een hoop ondernemerschap met zich mee en biedt ruimte voor nieuwe initiatieven.

De consultants

Aniek van Onzenoort Aniek van Onzenoort

Aniek van Onzenoort

Aniek van Onzenoort Aniek van Onzenoort

Aniek van Onzenoort

Aniek is bijna klaar met haar Bachelor Bèta-gamma met major Natuurkunde. Naast haar studie is ze actief geweest in commissies en besturen en de YAG is daar een goed vervolg op. Het liefst is Aniek bezig met brainstormen met haar collega’s, over manieren om een probleem nog beter en creatiever aan te pakken en op te lossen. In haar vrije tijd is Aniek te vinden in een klimhal in Amsterdam of aan een rotswand elders in Europa.

Arian van Huis Arian van Huis

Arian van Huis

Arian van Huis Arian van Huis

Arian van Huis

Sociaal, geëngageerd en goed van de tongriem gesneden; Arian gaat met onverzadigbaar enthousiasme allerlei vraagstukken te lijf, al staat dat enthousiasme nooit in de weg van het eerlijke oordeel. Dankzij zijn interdisciplinaire achtergrond is hij in staat innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in alle vormen en maten. Wie problemen wilt oplossen, moet ze vooral niet uit de weg willen gaan. Daarom maakt hij zich vanuit zijn studie Future Planet Studies maar al te graag druk over duurzaamheid en klimaatverandering. Door zichzelf gitaar te leren spelen, te schrijven en in het zwembad te duiken, blijft hij er echter verrassend koel onder.

Bram Goede Bram Goede

Bram Goede

Bram Goede Bram Goede

Bram Goede

Bram studeert aan het Amsterdam University College, waar hij zich richt op Internationale Betrekkingen en Milieuwetenschappen. Met een sterke basis in de exacte en sociale wetenschappen kan hij vraagstukken vanuit diverse invalshoeken benaderen. Bram is gedreven, analytisch sterk en is een ijverig werker. Met en een geloof in de waarde van inclusiviteit houdt Bram zich graag bezig met diversiteitsvraagstukken en de kwesties binnen de LGBT+ gemeenschap. Als Bram al het nadenken beu is, gaat hij stoom afblazen in de sportschool, waar hij zich fanatiek bezig is met HIIT en powerliften.

Emmy Nannes Emmy Nannes

Emmy Nannes

Emmy Nannes Emmy Nannes

Emmy Nannes

Emmy is altijd opzoek naar een nieuwe uitdaging, waar ze graag stad en land voor afreist. Deze bezige bij doet de master Management, Economics and Consumer Studies aan de Wageningen Universiteit waar ze (de beïnvloeding van) het gedrag van de consument bestudeert. Ze richt zich in deze master voornamelijk op duurzaamheid, voeding en de retail sector. Ze is breed geïnteresseerd, enthousiast en denkt in innovatieve en creatieve oplossingen. Daarnaast staat gezelligheid hoog in het vaandel en trekt ze graag de wereld in om andere landen en culturen te ontdekken. In haar vrije tijd is ze te vinden in de sportschool, op het toneel, of op de dansvloer.

Florine Kuijpers Florine Kuijpers

Florine Kuijpers

Florine Kuijpers Florine Kuijpers

Florine Kuijpers

Florine is nieuwsgierig en altijd bezig zichzelf verder te ontwikkelen. Om deze reden werkt zij naast haar master International Management bij YAG. Tijdens projectwerk is Florine in haar element, door haar positieve instelling ziet ze in plaats van een probleem mogelijkheden voor oplossingen. Met haar energie en enthousiasme werkt ze deze met plezier verder uit. In haar vrije tijd kookt Florine graag, al geniet zo nog meer van het eten van haar culinaire creaties.

Franka van Dijken Franka van Dijken

Franka van Dijken

Franka van Dijken Franka van Dijken

Franka van Dijken

Het samenspel tussen het rationele en het gevoelsmatige is iets dat Franka altijd al gefascineerd heeft. Terwijl zij van jongs af aan een persoonlijke voorkeur had voor het rationele, met een BSc Technische Wiskunde aan de TU Delft als gevolg, is zij inmiddels tot het inzicht gekomen dat het gevoelsmatige net zo belangrijk is en je die twee niet los van elkaar kan zien. Het werk bij YAG is een mooie combinatie hiervan, het gestructureerd analyseren van een probleem is immers net zo belangrijk als de bevindingen overbrengen op een klant, en past daardoor goed bij Franka. Daarnaast is ze ook graag te vinden op het hockeyveld of op een festival om niet in al haar overwegingen en hersenspinsels te blijven hangen.

Josse Poppinga Josse Poppinga

Josse Poppinga

Josse Poppinga Josse Poppinga

Josse Poppinga

Josse is ontzettend nieuwsgierig van aard en in combinatie met haar aanstekelijke enthousiasme en ambitie zorgt ze ervoor dat ze overal het maximale uit haalt. De werking van het brein heeft Josse altijd al fascinerend gevonden, een van de redenen dat ze nu neurosciences studeert. In het laboratorium heeft ze als geen ander geleerd om een probleem gestructureerd aan te pakken en dit op een creatieve en analytische manier op te lossen. De succesbeleving die zij ervaart bij het aangaan van een uitdaging maakt dat ze helemaal op haar plek is bij de YAG.

Julia van der Veen Julia van der Veen

Julia van der Veen

Julia van der Veen Julia van der Veen

Julia van der Veen

Onder het mom van ‘winnen is belangrijker dan meedoen’ gaat Julia graag de competitie aan. Met een grote dosis gezond verstand en aanzienlijke hoeveelheid algemene kennis is zij altijd in voor een uitdaging, of het nou gaat om een project voor de YAG of om een potje 30 seconds. Door haar Bachelor Rechtsgeleerdheid weet ze als geen ander hoe het is om precies te werk te gaan en zaken tot de kern uit te zoeken. Haar stages in de advocatuur hebben haar interesse voor het bedrijfsleven gewekt en door binnen de YAG advisering te combineren met het runnen van een eigen onderneming is zij helemaal op haar plek. Haar creativiteit kan ze goed kwijt binnen de YAG, maar daarbuiten schrijft ze nog graag. Met literatuur en poëzie weet ze wel raad. Daarnaast houdt ze graag, na een jaar in Lund gestudeerd te hebben, haar kennis van de Zweedse taal bij.

Lisa van Meegeren Lisa van Meegeren

Lisa van Meegeren

Lisa van Meegeren Lisa van Meegeren

Lisa van Meegeren

Lisa is een echte doorzetter met een ijzersterke discipline. Zij levert geen half werk. Deze eigenschappen komen goed van pas met het combineren van twee masters: Political Science – International Politics en Business Administration - International Management. Naast doorzettingsvermogen heeft Lisa een kritische blik, die ze graag gebruikt bij de YAG om ogenschijnlijk onmogelijke casussen tot in het detail uit te pluizen. In haar vrije tijd is Lisa te vinden op de racefiets, in de sportschool of in het gezelschap van vrienden in het pittoreske studentenstadje Leiden, waar zij woont.

Louis Leestemaker Louis Leestemaker

Louis Leestemaker

Louis Leestemaker Louis Leestemaker

Louis Leestemaker

Door zijn studie theoretische natuurkunde is Louis getraind om complexe problemen te kunnen reduceren tot een analyseerbaar model. Zijn interesse is echter zeker niet beperkt tot de natuurkunde: elke kans om zich te verdiepen in iets nieuws grijpt hij met beide handen aan. Met name duurzaamheid en economie zijn onderwerpen waar hij niet genoeg van kan krijgen. Het is dan ook zijn passie om de analytische vaardigheden niet alleen op fundamentele natuurkundige vraagstukken toe te passen, maar ook op praktische problemen met maatschappelijke relevantie. Louis voelt zich als consultant bij YAG dan ook geheel op zijn plek.

Martijn Leenders Martijn Leenders

Martijn Leenders

Martijn Leenders Martijn Leenders

Martijn Leenders

Met een ambitieuze en analytische instelling bijt Martijn zich helemaal vast in alles wat hij doet, totdat het optimale resultaat is bereikt. Zijn interesse voor mensen en organisaties blijkt uit zijn studies, namelijk Arbeid- en Organisatiepsychologie en Bedrijfskunde. Hiermee is Martijn in staat meerdere perspectieven te combineren, wat ideaal is bij het analyseren en oplossen van ingewikkelde en brede vraagstukken. Naast hard werken staat gezelligheid hoog in het vaandel, zowel tijdens de YAG-werkzaamheden als daarbuiten. Voor een terrasbezoek of uitgebreide kooksessie met vrienden probeert hij zoveel mogelijk tijd vrij te maken.

Roza Dorresteijn Roza Dorresteijn

Roza Dorresteijn

Roza Dorresteijn Roza Dorresteijn

Roza Dorresteijn

Net zoals ze ervan houdt om van veel ingrediënten een lekkere maaltijd te bereiden, houdt Roza ervan om uit een grote hoeveelheid, soms tegenstrijdige informatie, één lijn te trekken. Daarom spreekt consultancy haar zo aan. Met haar achtergrond in Arbeid- en Organisatiepsychologie komt haar kennis over mensen en bedrijfsprocessen daarbij goed van pas. Haar honger naar veel en diverse kennis wordt gestild bij de YAG en Roza vindt het dan ook het leukst om zich vast te bijten in gecompliceerde en uitdagende vraagstukken en zo veel mogelijk te leren in de meest uiteenlopende projecten.

Ruben Stukart Ruben Stukart

Ruben Stukart

Ruben Stukart Ruben Stukart

Ruben Stukart

Ruben is nieuwsgierig, leergierig en breed geïnteresseerd. Hij is altijd in om nieuwe kennis op te doen en deze toe te passen om complexe vraagstukken op te lossen. Gedurende zijn studie aan de UvA (MSc. Economics) heeft hij geleerd om bedrijfseconomische problemen op een efficiënte en kwantitatieve manier aan te pakken. Organisatorische vaardigheden ontwikkelde hij tijdens een bestuursjaar, waarna hij tijdens een stage bij Berenschot kennis maakte met de consultancy. Verder is Ruben niet iemand die graag stil zit. Zo combineert hij zijn werkzaamheden bij de YAG met een tweede master (MSc. Finance), waardoor hij dit ook geen moment hoeft te doen. In zijn spaarzame vrije uurtjes ontdekt deze geboren Amsterdammer graag nieuwe speciaalbiertjes in leuke kroegen of is hij in de dojo te vinden, waar hij de oude Japanse krijgskunst Jiu Jitsu beoefent.

Thijs van Egmond Thijs van Egmond

Thijs van Egmond

Thijs van Egmond Thijs van Egmond

Thijs van Egmond

Tijdens zijn bachelor Natuur- en Sterrenkunde leerde Thijs om complexe problemen op een efficiënte manier, zowel kwalitatief als kwantitatief, aan te pakken. Hij hecht bovendien veel waarde aan goede samenwerking en scherpe analyses. Hierom is hij uitermate goed op zijn plek bij de Young Advisory Group. Verder staat Thijs altijd open om zichzelf verder te ontwikkelen op allerlei gebieden. Hij heeft de ambitie zoveel mogelijk kennis op te doen en deze in praktijk toe te passen. In zijn vrije tijd staat hij graag op het voetbalveld of is hij aanwezig bij andere sociale aangelegenheden in het prachtige Amsterdam.

Young Advisory Group Alumni

Oud-consultants blijven betrokken

Het Young Advisory Group-avontuur houdt voor consultants niet op bij het afstuderen. Als onze consultants zijn afgestudeerd, dan hebben zij de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij het Young Advisory Group Alumni netwerk. Dit netwerk bestaat uit 40+ oud-consultants die in allerlei verschillende banen en branches terecht zijn gekomen.

Van Berenschot tot Startup

Sommige oud-consultants blijven actief in de consultancy, zoals bij Berenschot, Deloitte, PwC, VODW en IG&H Consulting. Andere bedrijven waar onze oud-consultants momenteel werkzaam zijn, zijn PostNL, ING, Fokker, Shell, Adyen en ABN AMRO. Ook zijn er meerdere start-ups opgericht door onze alumni: Twenty Energy, Med-E Link, Bleeve en Finchy Media.

Inhoudelijke en sociale activiteiten

De alumni komen regelmatig samen voor een inhoudelijk en gezellig netwerkevent, en delen daarnaast hun kennis en ervaringen met de huidige consultants. Ook functioneren de alumni als coaches voor de huidige consultants.

Voor meer informatie over Young Advisory Alumni Stichting kunt u contact opnemen met Eva Bontje.

Historie

5 januari 2011

De kogel is door de kerk! Een baby werd geboren bij de KvK in Groningen. Voortvarend gingen de vestigingen in Groningen en Rotterdam tegelijkertijd van start. We werden een stichting: not-for-profit, omdat het leertraject voor de consultants bij ons centraal staat.

Maart 2011

Het concept bleek een winnende te zijn: in beide vestigingen werden al snel de eerste opdrachten binnengehengeld. De toekomst lijkt YAG toe te lachen.

Juni 2011

Consultant ben je echter niet zomaar, daarvoor moet worden getraind. Er worden partnerships gesloten met Berenschot en Roland Berger: vanaf nu wordt YAG vier keer per jaar getraind door deze ervaren rotten in het vak.