Waardevol advies

Getraind door professionele consultants van Berenschot en Roland Berger Strategy Consultants, zijn onze klanten verzekerd van een professionele aanpak door een jong en dynamisch team met verschillende achtergronden. Meer dan 150 adviestrajecten werden reeds succesvol uitgevoerd en we zijn constant op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Stichting

De Young Advisory Group wordt gerund door hoog opgeleide studenten die gemotiveerd zijn om u en uw bedrijf verder te helpen met strategische vraagstukken.  Doordat wij een non-profit stichting zijn kunnen wij betaalbaar advies blijven geven.

Sociocratisch

Gefocust op de maximale ontwikkeling van onze consultants hanteren wij een sociocratische structuur. Door deze volledig platte structuur is elke consultant even verantwoordelijk voor het runnen van de stichting. Dit brengt een hoop ondernemerschap met zich mee en biedt ruimte voor nieuwe initiatieven.

De consultants

Aniek van Onzenoort Aniek van Onzenoort

Aniek van Onzenoort

Aniek van Onzenoort Aniek van Onzenoort

Aniek van Onzenoort

Aniek is bijna klaar met haar Bachelor Bèta-gamma met major Natuurkunde. Naast haar studie is ze actief geweest in commissies en besturen en de YAG is daar een goed vervolg op . Het liefst is Aniek bezig met brainstormen met haar collega’s, over manieren om een probleem nog beter en creatiever aan te pakken en op te lossen. In haar vrije tijd is Aniek te vinden in een klimhal in Amsterdam of aan een rotswand elders in Europa.

Ellen van 't Klooster Ellen van 't Klooster

Ellen van 't Klooster

Ellen van 't Klooster Ellen van 't Klooster

Ellen van 't Klooster

Ellen houdt zich graag bezig met het doorgronden van complexe, actuele issues. Zo heeft ze een minor duurzame ontwikkeling gedaan in Frankrijk en doet ze nu een minor programmeren, om zich te verdiepen in klimaatverandering en de digitalisering. Ze bekijkt deze onderwerpen vanuit verschillende vakgebieden en dankzij haar brede bachelor Bèta-gamma met de richting economie voelt ze zich in veel vakgebieden thuis. Dit helpt ook bij de projecten van de YAG, waarbij Ellen graag verbindingen legt tussen alle relevante domeinen en oplossingsgericht te werk gaat. Ze heeft een positieve blik en ziet overal kansen en mogelijkheden. Buiten studie of de YAG gaat Ellen het liefst lekker zwemmen, tennissen of hardlopen met een vriend(in).

Josse Poppinga Josse Poppinga

Josse Poppinga

Josse Poppinga Josse Poppinga

Josse Poppinga

Josse is ontzettend nieuwsgierig van aard en in combinatie met haar aanstekelijke enthousiasme en ambitie zorgt ze ervoor dat ze overal het maximale uit haalt. De werking van het brein heeft Josse altijd al fascinerend gevonden, een van de redenen dat ze nu neurosciences studeert. In het laboratorium heeft ze als geen ander geleerd om een probleem gestructureerd aan te pakken en dit op een creatieve en analytische manier op te lossen. De succesbeleving die zij ervaart bij het aangaan van een uitdaging maakt dat ze helemaal op haar plek is bij de YAG.

Lotte Grol Lotte Grol

Lotte Grol

Lotte Grol Lotte Grol

Lotte Grol

Lotte is ambitieus en houdt van een uitdaging. Deze instelling gebruikt zij niet alleen op het hockeyveld maar ook tijdens haar studie Economics and Business. Mede dankzij haar specialisatie in Finance and Organization heeft ze veel affiniteit met het analyseren van data. Bij de YAG gebruikt zij deze kennis in combinatie met haar sterke wil om in korte tijd veel te leren om tot de beste resultaten te komen. Verder houdt ze heel erg van muziek. In haar vrije tijd zingt ze en speelt ze piano.

Martijn Leenders Martijn Leenders

Martijn Leenders

Martijn Leenders Martijn Leenders

Martijn Leenders

Met een ambitieuze en analytische instelling bijt Martijn zich helemaal vast in alles wat hij doet, totdat het optimale resultaat is bereikt. Zijn interesse voor mensen en organisaties blijkt uit zijn studies, namelijk Arbeid- en Organisatiepsychologie en Bedrijfskunde. Hiermee is Martijn in staat meerdere perspectieven te combineren, wat ideaal is bij het analyseren en oplossen van ingewikkelde en brede vraagstukken. Naast hard werken staat gezelligheid hoog in het vaandel, zowel tijdens de YAG-werkzaamheden als daarbuiten. Voor een terrasbezoek of uitgebreide kooksessie met vrienden probeert hij zoveel mogelijk tijd vrij te maken.

Roza Dorresteijn Roza Dorresteijn

Roza Dorresteijn

Roza Dorresteijn Roza Dorresteijn

Roza Dorresteijn

Net zoals ze ervan houdt om van veel ingrediënten een lekkere maaltijd te bereiden, houdt Roza ervan om uit een grote hoeveelheid, soms tegenstrijdige informatie, één lijn te trekken. Daarom spreekt consultancy haar zo aan. Met haar achtergrond in Arbeid- en Organisatiepsychologie komt haar kennis over mensen en bedrijfsprocessen daarbij goed van pas. Haar honger naar veel en diverse kennis wordt gestild bij de YAG en Roza vindt het dan ook het leukst om zich vast te bijten in gecompliceerde en uitdagende vraagstukken en zo veel mogelijk te leren in de meest uiteenlopende projecten.

Ruben Stukart Ruben Stukart

Ruben Stukart

Ruben Stukart Ruben Stukart

Ruben Stukart

Ruben is nieuwsgierig, leergierig en breed geïnteresseerd. Hij is altijd in om nieuwe kennis op te doen en deze toe te passen om complexe vraagstukken op te lossen. Gedurende zijn studie aan de UvA (MSc. Economics) heeft hij geleerd om bedrijfseconomische problemen op een efficiënte en kwantitatieve manier aan te pakken. Organisatorische vaardigheden ontwikkelde hij tijdens een bestuursjaar, waarna hij tijdens een stage bij Berenschot kennis maakte met de consultancy. Verder is Ruben niet iemand die graag stil zit. Zo combineert hij zijn werkzaamheden bij de YAG met een tweede master (MSc. Finance), waardoor hij dit ook geen moment hoeft te doen. In zijn spaarzame vrije uurtjes ontdekt deze geboren Amsterdammer graag nieuwe speciaalbiertjes in leuke kroegen of is hij in de dojo te vinden, waar hij de oude Japanse krijgskunst Jiu Jitsu beoefent.

Thijs van Egmond Thijs van Egmond

Thijs van Egmond

Thijs van Egmond Thijs van Egmond

Thijs van Egmond

Tijdens zijn bachelor Natuur- en Sterrenkunde leerde Thijs om complexe problemen op een efficiënte manier, zowel kwalitatief als kwantitatief, aan te pakken. Hij hecht bovendien veel waarde aan goede samenwerking en scherpe analyses. Hierom is hij uitermate goed op zijn plek bij de Young Advisory Group. Verder staat Thijs altijd open om zichzelf verder te ontwikkelen op allerlei gebieden. Hij heeft de ambitie zoveel mogelijk kennis op te doen en deze in praktijk toe te passen. In zijn vrije tijd staat hij graag op het voetbalveld of is hij aanwezig bij andere sociale aangelegenheden in het prachtige Amsterdam.

Young Advisory Group Alumni

Oud-consultants blijven betrokken

Het Young Advisory Group-avontuur houdt voor consultants niet op bij het afstuderen. Als onze consultants zijn afgestudeerd, dan hebben zij de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij het Young Advisory Group Alumni netwerk. Dit netwerk bestaat uit 40+ oud-consultants die in allerlei verschillende banen en branches terecht zijn gekomen.

Van Berenschot tot Startup

Sommige oud-consultants blijven actief in de consultancy, zoals bij Berenschot, Deloitte, PwC, VODW en IG&H Consulting. Andere bedrijven waar onze oud-consultants momenteel werkzaam zijn, zijn PostNL, ING, Fokker, Shell, Adyen en ABN AMRO. Ook zijn er meerdere start-ups opgericht door onze alumni: Twenty Energy, Med-E Link, Bleeve en Finchy Media.

Inhoudelijke en sociale activiteiten

De alumni komen regelmatig samen voor een inhoudelijk en gezellig netwerkevent, en delen daarnaast hun kennis en ervaringen met de huidige consultants. Ook functioneren de alumni als coaches voor de huidige consultants.

Voor meer informatie over de Young Advisory Alumni Stichting kunt u contact opnemen met Eva Bontje.

Historie

5 januari 2011

De kogel is door de kerk! Een baby werd geboren bij de KvK in Groningen. Voortvarend gingen de vestigingen in Groningen en Rotterdam tegelijkertijd van start. We werden een stichting: not-for-profit, omdat het leertraject voor de consultants bij ons centraal staat.

Maart 2011

Het concept bleek een winnende te zijn: in beide vestigingen werden al snel de eerste opdrachten binnengehengeld. De toekomst lijkt de YAG toe te lachen.

Juni 2011

Consultant ben je echter niet zomaar, daarvoor moet worden getraind. Er worden partnerships gesloten met Berenschot en Roland Berger: vanaf nu wordt de YAG vier keer per jaar getraind door deze ervaren rotten in het vak.