Organisatie

YAG heeft een rijke geschiedenis en is gebouwd op vijf kernwaarden.

HISTORIE

5 JANUARI 2011

De kogel is door de kerk! Een baby werd geboren bij de KvK in Groningen. Voortvarend gingen de vestigingen in Groningen en Rotterdam tegelijkertijd van start. We werden een stichting: not-for-profit, omdat het leertraject voor de consultants bij ons centraal staat.

MAART 2011

Het concept bleek een winnende te zijn: in beide vestigingen werden al snel de eerste opdrachten binnengehengeld. De toekomst lijkt YAG toe te lachen.

JUNI 2011

Consultant ben je echter niet zomaar, daarvoor moet worden getraind. Er worden partnerships gesloten met Berenschot en Roland Berger: vanaf nu wordt YAG vier keer per jaar getraind door deze ervaren rotten in het vak.

MAART 2012

De consultancy vaardigheden zijn met de trainingen van RB en Berenschot voor elkaar, maar hoe run je nou een eigen onderneming? Voor antwoord op deze (en nog veel meer) vragen, strikken we Anthony Ruys en Hans Biesheuvel voor onze RvA.

MEI 2012

Een dak boven ons hoofd! De zaken gaan goed, dus wordt er in Groningen besloten een kantoor te openen aan de statige Heresingel. Niet veel later besluit Rotterdam hetzelfde te doen aan de Goudsesingel.

FEBRUARI 2013

YAG staat voor student-consultants. De eerste YAG’ers zijn inmiddels student af! We richten een alumnistichting op om onze fantastische alumni te helpen contact te houden. Ook huidige YAG’ers profiteren natuurlijk van alle nieuw verkregen alumni-wijsheid.

MEI 2013

Na meer dan dertig succesvol afgeronde adviesopdrachten is het tijd om Nederland op grootse wijze kennis te laten maken met YAG. Het FD schrijft over ons, een nieuwe website wordt gelanceerd en we halen 500 likes op Facebook!

NOVEMBER 2013

De liefde wordt gedeeld; en ditmaal door een nieuwe vestiging te openen in onze hoofdstad! Het proces wordt in gang gezet en een speciaal team houdt zich bezig met de oprichting van een nieuwe vestiging.

JANUARI 2014

YAG in Amsterdam is een feit! Vijf enthousiaste consultants beginnen aan het YAG avontuur in Amsterdam. Ze worden getraind, er wordt een strategisch plan geschreven, en het ondernemen kan beginnen.

OKTOBER 2014

Na twee succesvolle sollicitatierondes, meerdere afgeronde projecten, en het betrekken van een mooi kantoor in het centrum is de vestiging in Amsterdam een volwaardig, professioneel kantoor met twaalf ambitieuze consultants.

APRIL 2015

YAG lanceert een nieuwe huisstijl! Het traditionele bruine uiltje maakt plaats voor een nieuw, fris logo. Ook de website krijgt een grondige make-over. Het resultaat mag er zijn. Nu kunnen we geheel in stijl ons eerste lustrum tegemoet treden!

DECEMBER 2015

De oprichting van de vierde YAG-vestiging in Eindhoven – Tilburg!

OKTOBER 2016

YAG rondt haar 100e project succesvol af! De eer is aan onze jongste vestiging: Eindhoven – Tilburg.

DECEMBER 2017

In samenwerking met SPARK, een organisatie die ondernemerschap en educatie mogelijk maakt voor jongeren in (post)conflictgebieden, zet YAG de Rebuild Challenge op. Maar liefst 167 ondernemers uit veertien landen nemen deel, en de beste 3 ondernemers worden naar Amsterdam gevlogen om daar hun bedrijf te pitchen. De winnaar gaat ervandoor met €10.000,-.

SEPTEMBER 2019

YAG’ers hebben zeker niet stilgezeten en we hebben inmiddels 250 projecten op onze naam staan!

MAATSCHAPPELIJK

PRO BONO PROJECTEN

Young Advisory Group vindt het belangrijk om ook terug te kunnen geven aan de maatschappij. Ieder jaar worden er daarom ook pro bono projecten uitgevoerd. YAG voert deze projecten uit voor stichtingen of goede doelen. In een landelijke projectgroep pakken de geïnteresseerde YAG’ers deze projecten samen op.

CO2-NEUTRAAL

Binnen YAG zoeken we graag mogelijkheden om onszelf als organisatie te verbeteren en bij te dragen aan een betere wereld. Gezien vele van onze consultants een grote interesse hebben in duurzaamheid hebben is de CO2-afdruk van YAG in kaart gebracht en er is geïnvesteerd in initiatieven om deze te compenseren. YAG kan zich hierdoor CO2-neutraal noemen!

DIVERSITEIT & INCLUSIVITEIT

YAG streeft actief naar een diverse en inclusieve bedrijfscultuur. Dit gebeurt mede door middel van maximale transparantie in de recruitment-communicatie en anonieme sollicitaties. Binnen YAG heeft iedereen vanaf dag één een buddy en binnen elke vestiging is er een vertrouwenspersoon. 

VIJF KERNWAARDEN

1. THE JOURNEY IS THE REWARD

Bij YAG draait alles om de lessen die je leert onderweg. Het gaat uiteindelijk niet om het eindresultaat, maar om het proces daar naartoe. Om de leercurve zo steil mogelijk te houden, blijven wij onszelf uitdagen door onderweg steeds nieuwe doelen te stellen.

2. FUN IS VITAL

Boven alles moet YAG leuk zijn. De YAG’ers vormen samen een hecht team en meerdere keren per jaar worden er leuke activiteiten georganiseerd op landelijk- of vestigingsniveau. Daarnaast worden bedrijfssuccessen natuurlijk ook altijd gevierd. YAG’ers zijn niet alleen collega’s maar zeker ook vrienden!

3. EVERYBODY AN ENTREPRENEUR

Bij YAG werken wij met een platte structuur, er is geen hiërarchie en niemand is de baas. Vanaf dag één is YAG ook jouw onderneming en daarbij wordt initiatief en verantwoordelijkheid verwacht. De platte structuur van YAG zorgt voor een constante start-upcultuur en maakt het mogelijk om snel en effectief te reageren op de hedendaagse dynamiek. Daarnaast leren YAG-consultants veel in korte tijd dankzij deze ondernemerscultuur.

4. PROFESSIONAL TOGETHER

YAG is een bedrijf dat volledig wordt gerund door studenten, maar dat betekent niet dat YAG geen professionele partij is. Na jaren van ervaring en het afronden van meer dan 300 projecten in uiteenlopende sectoren is YAG een professioneel adviesbureau. Daarnaast beschikt YAG over een viertal gevestigde trainingspartners, een raad van advies en een groot alumni-netwerk.

5. SCREW IT LET’S DO IT

Bij YAG draait het om leren en is het niet erg om een fout te maken. Om samen mooie dingen te bereiken is het af en toe nodig om een risico te nemen. Gaat het goed, dan heb je wat bereikt. Gaat het mis, dan heb je wat geleerd!