Door Nikki Kerkhoff op 16 februari 2019

Als consultant is waarnemen een van de belangrijkste assets. Je komt in een nieuw bedrijf, met een nieuw probleem en jouw taak is het vertalen van de waarnemingen die je daar doet naar een scherpe oplossing. Onbewust neemt elk individu andere factoren waar in dezelfde situatie, wat vervolgens leidt naar andere acties. Als dit onbewuste bewust wordt, kan je het in je voordeel gebruiken, zowel op organisatorisch als individueel niveau. Op organisatieniveau kan dit door de verschillende achtergronden en daardoor verschillende manier van waarnemen in te zetten om creatievere oplossingen te stimuleren. Maar ook op individueel niveau kan deze bewustwording bijdragen aan een betere balans en daardoor betere prestaties. Daarom is de vestiging Eindhoven/Tilburg afgelopen week aan de slag gegaan met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

De NLP-Masterclass werd verzorgd door Mirjam van Gils. Recentelijk is zij haar bedrijf de NLP Growth Academy gestart en geeft zij masterclasses, trainingen, coaching en lezingen op basis van NLP. Daarvoor heeft ze ruim 20 jaar commerciële managementfuncties bekleed bij onder meer KPN en Eneco. Een interessante combinatie, omdat ze haar kennis van de kunst van NLP  kan linken aan issues binnen bedrijven en teams. Dit werd aan het begin van de training meteen duidelijk, toen ze niet zichzelf ging voorstellen, maar wij dit voor haar moesten doen. Onder het mom ‘wat dacht je toen je me voor het eerst zag’, hebben we een inschatting gemaakt over zaken als haar baan, welk merk auto ze rijdt en wat ze in haar vrije tijd doet. Een duidelijke boodschap: bij een simpele waarneming hang je labels aan iets of iemand, gebaseerd op je eigen belevingswereld, niet alleen op feiten.

Daar kunnen we niet om heen. Maar wat is Neuro Linguïstisch Programmeren precies? Neuro staat voor de zintuigelijke waarnemingen die je doet. Vervolgens structureer je deze waarnemingen aan de hand van taal: Linguïstisch. Programmeren staat voor de patronen die je je eigen hebt gemaakt, de manier waarop jij de dingen doet die je doet. NLP houdt zich bezig met het aanleren van effectieve patronen en het afleren van ineffectieve. Als je je bewust wordt van welke patronen jij gebruikt, kun je hieraan werken. Van Gils maakte ons duidelijk dat zintuigelijk waarneembaar gedrag bestaat uit woorden, tonaliteit en fysiologie. Ze benadrukte hier dat uit onderzoek blijkt dat woorden maar 7% zijn van wat de ander waarneemt, terwijl tonaliteit (dus het volume, het timbre en de snelheid van de gesproken woorden) maar liefst 38% bijdraagt en de fysiologie van de spreker zelfs 55%. Iets wat zeker de bewustwording waard is.

Een andere wijsheid die Van Gils met ons deelde, was de instelling om aan te nemen dat iemand altijd het beste gedrag vertoont dat diegene op dat moment kan. Door je hier bewust van te worden, kun je makkelijker een lastige situatie accepteren, in plaats van je te frustreren over iemands keuzes. Aan de hand van persoonlijke anekdotes, wist Van Gils ons enorm te intrigeren voor deze mindset.  Niet alleen frustratie van buitenaf werd behandeld, maar zo ook het ‘zie je wel’ model, gerelateerd aan frustraties aan jezelf. Wanneer je een negatieve overtuiging hebt, zoals ‘ik kan niet presenteren’, dan doe je deze activiteit ook met minder energie. Dit leidt vervolgens tot mindere competentie en daardoor een minder resultaat. Met een ‘zie je wel, ik kan het echt niet’, versterk je de overtuiging. Echter geldt het omgekeerde voor een positieve overtuiging. Door jouw overtuiging aan te passen in positieve zin, kun je daadwerkelijk een beter resultaat bewerkstelligen.

YAG maakt gebruik van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) voor elke consultant. Van Gils bracht ons in aanraking met ‘the wheel of life’, een model waarbij je verschillende aspecten van je leven een cijfer geeft en voor jezelf nagaat waarom je dit cijfer geeft. Deze verschillende aspecten zijn: huis/omgeving, gezondheid, werk/studie, persoonlijke ontwikkeling, plezier/ontspanning, financiën, relatie & vrienden/familie. Door hierover na te denken, kwamen vele van ons tot de conclusie dat er op bepaalde vlakken nog punten te halen vielen. Omdat we systematisch over verschillende aspecten nadachten, ontdekten we oorzaken. Door deze realisaties zijn er ook concrete punten waarmee iedereen aan de slag kan, bijvoorbeeld door gerelateerde doelen te stellen in je POP.  

We sloten af met het Sandwich Feedback model. We willen allemaal leren en groeien bij YAG en feedback is hiervoor erg belangrijk. Maar hoe zorg je nou dat jouw feedback bij de ander blijft hangen? Door kritiek te verpakken tussen positieve punten, schiet de ontvanger minder snel in de verdediging en hebben je woorden meer impact. Ook zeker iets waar we wat mee kunnen.

Hoewel vier uurtjes slechts een topje van de ijsberg belicht van alles wat NLP te bieden heeft, hebben we concrete methoden gekregen waar we mee aan de slag kunnen. Daarnaast heeft deze training ons alleen nog maar hongeriger gemaakt naar meer kennis over NLP. 

Nikki Kerkhoff
Door Nikki Kerkhoff op 16 februari 2019

Nikki is altijd bezig met het out of the box denken, en haar motto “when you’re backed against the wall, break the goddamn thing down” sluit hier feilloos op aan. Na drie jaar hard studeren en daarmee het afronden van haar bachelor technische bedrijfskunde, heeft Nikki besloten om het studeren even een jaartje los te laten. In ruil daarvoor wil zij dit jaar vooral praktijkervaring opdoen en de consultancy wereld ontdekken. Door jaren hoog gehockeyd te hebben, is doorzettingsvermogen een tweede natuur en is zij een echte teamplayer. Met haar helikopterview weet ze goed overzicht te houden en kan ze daarmee lastige vraagstukken overzien. Aan energie is ook geen gebrek, of dit nu in het oplossen van problemen gestoken wordt of in haar, op kantoor welbekende, random dansjes.