YAG slaat de handen ineen met SPARK, Jusoor en Refugees Forward

Bij Young Advisory Group gaan ondernemen en zelfontwikkeling hand in hand. Wij hebben ons als doel gesteld om ook andere ondernemers te helpen zich verder te ontwikkelen. Daarom gaan wij dit jaar twee samenwerkingen aan. Ten eerste slaan we opnieuw de handen ineen met SPARK, een NGO die zich richt op het stimuleren van ondernemerschap in (post-)conflictgebieden. Daarnaast werken we dit jaar samen met Refugees Forward om ondernemende nieuwkomers te helpen bij het opzetten van hun business in Nederland.

Afgelopen jaar hebben wij de de Rebuild Challenge opgezet, een competitie gericht op jonge ondernemers in (post-)conflictgebieden. Voor de Rebuild Challenge meldden zich maar liefst 167 ondernemers uit veertien landen aan en was daarmee een groot succes. Na een uitgebreide selectie zijn drie finalisten naar Amsterdam gevlogen om hun business idee te pitchen tijdens IGNITE, een jaarlijks congres georganiseerd door SPARK. De ondernemer met het beste idee, Noël Kombo N’Guessan, won een geldbedrag van €10.000 om in zijn onderneming te investeren. Dit bedrag werd volledig opgehaald door YAG.

Maar.. dit jaar pakken we het nóg grootser aan dan vorig jaar! Jusoor, een partner van SPARK uit het Midden-Oosten, organiseert dit najaar een grote competitie voor ondernemers in Libanon, Jordanië, Turkije en Koerdistan. Maar liefst tien business ideeën zullen als beste worden gekozen en de ondernemers achter deze ideeën krijgen de kans om hun idee te pitchen op IGNITE. Voorafgaand aan IGNITE organiseert YAG dit jaar trainingsdagen waaraan de finalisten zullen deelnemen. Tijdens deze dagen zullen er ook nieuwkomers aanwezig zijn die tijdens het start-up weekend van Refugees Forward, voorafgaand aan de trainingsdagen, het beste business idee hebben. Kortom: het beloven interessante en bovenal leerzame trainingsdagen te worden met een gemixte groep aan ondernemers!

Om ervoor te zorgen dat de beste ideeën van de nieuwkomers en de finalisten van de Jusoor competitie beloond worden met een geldbedrag, organiseert YAG dit jaar benefietveiling. Al maanden lang is de hele YAG bezig om de benodigde voorbereidingen te treffen en veilingstukken te verzamelen. Het resultaat is een veiling in de Machinist te Rotterdam, op 7 oktober a.s van 13:00 tot 17:00. Onder de schitterende veilingstukken zijn onder andere een gehele Beemsterkaas, een Woodwatch Limited edition en een bierproeverij bij een gerenommeerde brouwerij. Al deze prachtige stukken zullen geveild worden door niemand minder dan Jeroen Coelen. Verder zal er op de veiling ook wat verteld worden over YAG, SPARK en de samenwerking tussenbeide, en zal er een (nog geheime) gastspreker aanwezig zijn! Kortom, het belooft een mooie middag te worden! Wilt u aanwezig zijn, iets bijdragen of heeft u vragen of opmerkingen over de veiling? Laat het ons weten via [email protected]