YAG lustrum

 

Op 29 april 2016 staan alle huidige YAG’ers in de balzaal van Rockstart, de grootste start-up hub van Europa, klaar om het lustrum in te luiden. De ronde tafels zijn rijkelijk gedekt met pennen, markers, post-its en blocnotes. De flipovers staan klaar voor het divergeren en convergeren tijdens de brainstormsessies. Maar, balzaal of niet, zonder de uitgenodigde bedrijven zou deze dag niks betekenen. Dus, rond een uur of 12 betreden ook Randstad, ING, BOVAG, Avalex, Smart-Farming, Gemeente Amsterdam, KIKA en onze partners Roland Berger en Berenschot de balzaal. Tijdens deze vijf uur durende creatieve brainstormsessie, onder begeleiding van creativiteitsexperts, krijgen de bedrijven de unieke gelegenheid om toekomstige businessplannen te ontwikkelen en ideeën voor hun bedrijf te genereren. Onderwerpen lopen uiteen van de introductie van een nieuw product, tot innovatie op de werkvloer. Er wordt gebrainstormd over de toekomst, waarbij tijdens “GET OUT OF THE BUILING” visies van voorbijgangers ook meegenomen worden.

Na de gegeven adviezen, inspirerende presentaties en een gezellige borrel, worden de blocnotes en post-its van de tafels geveegd en wordt de balzaal omgetoverd tot een luxe restaurant. Accenture, First Consulting, Randstad en ING schuiven aan voor een diner. Pass the Peas serveert vier gangen, waarvan de een nog origineler en lekkerder is dan de andere. Na elke ronde wisselen de consultants van de YAG van tafel, zodat de deelnemende bedrijven zo veel mogelijk nieuwe gezichten bij hen aan tafel krijgen. Tussen de gangen door schijnen verschillende betrokkenen hun licht over vijf jaar YAG. De meest enthousiasmerende speech is ongetwijfeld van Anthony Ruys, die ons helaas gaat verlaten als zwaargewicht in de Raad van Advies. Na vijf jaar is ook de YAG toe aan frisse blikken op haar toekomstvisie en strategieën. Een nieuwe RvA is samengesteld met daarin Anja Montijn, Michiel Boersma, Pieter Witteveen en Arko van Brakel. We stellen het zeer op prijs dat zij ons de komende jaren willen begeleiden in het besturen van ons bedrijf.

Na het diner verplaatst het gezelschap zich naar een zaal naast de balzaal, waar een heerlijke borrel klaar staat. Hier zet men de gesprekken over “the Future” voort stelt iedereen de laatste vragen aan de bedrijven, bespreken we de vondsten uit de brainstormsessies en wordt er voorzichtig gefilosofeerd over ieders stip aan de horizon.

De combinatie van ideeën genereren, strategieën uitwerken, contacten leggen en met elkaar een geweldige dag beleven bleek de enige gepaste manier waarop de YAG haar vijfde verjaardag kan vieren. We willen alle deelnemende bedrijven nogmaals bedanken voor hun deelname aan dit evenement en we hopen jullie over vijf jaar tijdens ons tweede lustrum terug te zien.