TRAINING MICROSOFT

Wat houdt Artifical Intelligence (AI) nou precies in? Wat voor (on)mogelijkheden zijn er binnen AI? En wat zijn de ethische uitdagingen rondom AI? Vrijdag 8 juni was YAG welkom in het kantoor van Microsoft in Amsterdam om antwoord te krijgen op deze belangrijke vragen. Deze onderwerpen spelen momenteel in bijna alle facetten van de maatschappij en de populariteit van AI zal alleen maar blijven groeien. Het was daarom voor YAG erg interessant om van Microsoft te leren hoe wij de kansen rondom AI kunnen benutten.

De training begon met een leerzame en informatieve sessie van de technologische adviseur Data & AI van Microsoft. Vervolgens ging de groep YAG consultants met deze nieuw vergaarde kennis aan de slag om AI toe te passen in een business case rondom uitdagingen in het speciaal basisonderwijs. Deze case werd ge├»ntroduceerd door Katja van Well. Katja is werkzaam als docent in het speciaal basisonderwijs en houdt zich tegenwoordig voornamelijk bezig met het implementeren van digitale ontwikkelingen binnen het onderwijs. Voor een uitgebreid verhaal en een overzicht van de door YAG bedachte idee├źn, verwijzen wij u graag door naar de blog geschreven door Katja.

YAG heeft erg genoten van een leerzame sessie en bedankt Microsoft en Katja voor de organisatie. Hopelijk kunnen wij onze nieuw vergaarde AI kennis binnenkort inzetten voor onze klanten!