Sollicitatietraining Vluchtelingen Delft

In 2018 werd er aan 3.620 mensen asiel verleend in Nederland. Vele nieuwkomers gaan in Nederland wonen per jaar en willen vaak zo snel mogelijk aan het werk. Echter, een baan krijgen in een land waar je de gebruiken niet kent kan behoorlijk lastig zijn. In het kader van ons programma “Wereldverbeteren”, gaf YAG op 20 november 2019 de tweede van een reeks sollicitatietrainingen aan nieuwkomers, ditmaal in Delft.

Een zestal trainers vanuit YAG ging aan de slag met een zeer interactieve en enthousiaste groep deelnemers. De aanmeldingen voor de training waren verlopen via de Welcome App, de Jongerenacademie en Werkse! en van tevoren waren er al veel positieve reacties op het feit dat deze training gegeven werd.  Na een korte introductie en ijsbreker werd hen meteen de opdracht gegeven om te oefenen met het zichzelf voorstellen. Dit bleek zeker een opdracht die simpeler klinkt dan dat het geval was!

Daarna volgde het inhoudelijke deel van de training, waarin ingegaan werd op voorbereiding, do’s en don’ts, sollicitatievragen en wedervragen, gespreksonderwerpen en de belangrijkste aspecten van een sollicitatie.

Na de lunch, waar ook op een meer informele manier kennis gemaakt werd tussen de YAG’ers en de deelnemers, gingen de deelnemers zelf aan de slag en werd er onder begeleiding van de trainers geoefend met sollicitatievragen. Na de afsluiting was er nog de mogelijkheid om het cv te laten checken door de mensen van YAG.

Al met al was het een waanzinnig leerzame dag voor zowel de deelnemers als YAG. Daarom kijken we erg uit naar de volgende editie die plaats zal vinden in Amsterdam in het begin van het nieuwe jaar!

“I loved the energy. I totally learned a lot” “The session was very intense and warmly. More sessions will be welcomed”deelnemers sollicitatietraining