Training Berenschot

18 September was YAG welkom op het nieuwe kantoor van Berenschot in Utrecht. Hier ontvingen zij een stoom-sessie  acquireren en verkopen van André Vegter en Hans Schotel. 

Na te hebben genoten van een een geheel verzorgde lunch, gingen we meteen aan de slag.  Het begin van de dag stond in het teken van netwerken. Hoe zet je je netwerk op een goede manier in? Hoe houd je oude connecties warm? Deze vragen werden onder andere beantwoord. Op de agenda stond daarna om te oefenen met consultative selling, voorstellen presenteren en prijs onderhandelen. Deze thema’s zijn behandeld door middel van verschillende interactieve sessies met veel ruimte voor oefening. Alle geleerde vaardigheden hebben we meteen kunnen toepassen op een echte klantcasus. We hebben daarbij geleerd vragen te stellen aan de klant volgens de SPIN (Situation – Problem – Implication – Need) methode. Het werd al snel duidelijk dat de manier waarop je vragen stelt enorm veel invloed heeft op de effectiviteit daarvan, bijvoorbeeld de negatieve invloed van het gebruik van ‘twijfeltaal’ tijdens je verkooppraatje.

De consultants van YAG hebben de dag op een leuke manier af kunnen sluiten onder genot van een biertje tijdens de VrijMiBo van Berenschot. Wij willen Berenschot ontzettend bedanken voor de leerzame en interactieve training!